Marina rusă/REUTERS fotoMarina rusă/REUTERS foto

În Golful sudic al Sevastopolului, există acum cinci nave amfibii mari din gruparea navală a Marinei ruse. 

acest lucru este raportat de Proiectul Radio Liberty Crimeea.Realități.

De la începutul invaziei militare pe scară largă a armatei ruse în Ucraina, numerele laterale ale tuturor navelor au fost pictate pentru a complica identificarea unităților similare.

Primele două nave ancorate la Zidul Minei sunt VDC al proiectului 1171 “Tapir”. În Flota Mării Negre existau trei astfel de nave, una dintre ele, Vdc Saratov, a fost distrusă de armata ucraineană în portul Berdyansk. Celelalte două sunt Orsk (coada numărul 148) și Nikolay Filchenkov (152).

Citește și:  Zelensky a fost instruit să verifice disponibilitatea pentru o a doua invazie de pe teritoriul Belarusului Zelensky instruit pentru a verifica disponibilitatea pentru o a doua invazie de pe teritoriul Belarusului  Grozev a prezis dezvoltarea ostilităților în condițiile livrărilor întârziate de arme Grozev a prezis dezvoltarea ostilităților în condițiile aprovizionării cu arme întârziate în est, inamicul a încercat acțiuni de asalt: ca răspuns, APU a distrus depozitul ocupanților În est, inamicul a încercat un asalt: ca răspuns, APU a distrus depozitul ocupanților

Trei BDK Project 775 sunt ancorate în spatele lor. Flota Mării Negre are patru astfel de nave: “Caesar Kunikov” (158), “Novocherkassk” (142), “Yamal” (156) și “Azov” (151).

Azov este în prezent în curs de reparații la cea de-a 13-a fabrică de reparații navale a Flotei Mării Negre din Golful Kilen.

nu există nave mari de debarcare în alte golfuri din Sevastopol.

Mass-media rusă a scris că există o grupare a Marinei ruse în Marea Neagră formată din 12 VDK. Potrivit sursei Agenției, detașarea navelor Flotei de Nord include VDK “Pyotr Morgunov”, “Olenegorsky miner” și “George câștigătorul”. Flota Baltică este reprezentată de Korolev, Minsk și Kaliningrad VDC.

Aceste nave amfibii mari au intrat în Marea Neagră în prima decadă a lunii februarie pentru a participa la “exerciții”.

Astfel, în prezent, șase nave amfibii mari din grup se află în golfurile din Sevastopol, inclusiv în reparații, iar șase VDC au plecat pe mare.

Pe 16 iunie, la un briefing, șeful Centrului de presă al forțelor de securitate și apărare ale Comandamentului operațional ucrainean “Yug” Natalia Gumenyuk a spus că o grupare navală a flotei inamice formată din trei transportatori de rachete de croazieră se află acum în Marea Neagră.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.