calibru rachetă/Ministerul Apărării al Federației Ruse/Facebook calibru rachetă/Ministerul Apărării al Federației Ruse/Facebook

Există două nave rusești în Marea Neagră cu potențialul de a lansa 16 rachete de croazieră Kalibr.

După cum relatează corespondentul UNIAN, șeful adjunct al Direcției operaționale principale a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, Alexey Gromov, a spus acest lucru la un briefing.

“În zona operațională a Mării Negre, inamicul continuă să ia măsuri pentru a bloca transportul civil în partea de nord-vest a Mării Negre. În prezent, menține doi purtători de arme de înaltă precizie în pregătire pentru utilizare, a căror salvă totală de rachete este de până la 16 rachete Kalibr”, a spus Gromov.

El a adăugat că începând cu 26 Mai și până în această dimineață, ocupanții ruși au efectuat 59 de rachete și 36 de lovituri aeriene. În special, principalele ținte ale inamicului au fost obiectele infrastructurii de transport feroviar.

Citește și:  Turcia va da armatei ucrainene Bayraktar, care a fost abandonată de întreaga Lituania Turcia va da armatei ucrainene “Bayraktar”, care a fost abandonat de către întreaga Lituania  O altă țară a recunoscut războiul împotriva Ucrainei drept genocid O altă țară a recunoscut războiul împotriva Ucrainei drept genocid Belarus mută eșaloane cu vehicule blindate mai aproape de Ucraina (video) Belarus mută eșaloane cu vehicule blindate mai aproape de Ucraina (video)

“În general, de la începutul ostilităților, inamicul a efectuat un total de 5.722 de ieșiri de aviație tactică și 551 de lansări de rachete de croazieră Iskander și Kalibr. Dintre acestea, din acest număr, doar 1.211 zboruri au fost efectuate de pe teritoriul Republicii Belarus – mai mult de 20% din numărul total și61 de lansări de rachete de croazieră de tip Iskander cu scopul de a lovi infrastructurile critice din Ucraina”, a subliniat Gromov.

anterior a fost raportat că mass-media a înregistrat încărcarea rachetelor Kalibr pe submarine în Sevastopol ocupat.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.