Ucraina ar dori să obțină F - 15  photo ua.depositphotos.com

Țările membre NATO nu vor zbura peste Ucraina și nu vor bloca cerul pe cont propriu, pentru că atunci piloții Alianței vor trebui să aterizeze în Polonia sau România, iar dacă rușii vor lovi acele aerodromuri, Alianța va trebui să meargă la război și nu vrea asta.

Acest lucru a fost spus de către președintele Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei Yuriy Ignat într-un interviu acordat RBC Ucraina.

El a explicat că acesta este motivul pentru care Ucraina oferă o alternativă: să ne dea atât avioane sovietice (MiG-29, Su-24 și Su-25) și de Vest (să zicem, folosit F-15 și F-16).

“Dacă avioanele americane ne sunt predate, pentru a începe cu cel puțin două escadrile (12 unități fiecare), atunci armele lor vor ajuta la lupta pe cer cu numărul predominant de aeronave rusești la nivel. Americanii întreabă: cine îi va zbura? Există piloți tineri absolvenți deja cu experiență care lucrează la luptători de luptă, plus că există o mare de piloți de rezervă care se plâng constant că nu sunt luați în birourile de înrolare militară”, a spus Ignat.

El a menționat că există piloți, nu există suficiente avioane pentru toată lumea. “Dacă ne vor da aceste avioane, le vom recalifica pe ale noastre în două sau trei săptămâni. Ei vor fi instruiți în diferite țări în care există simulatoare de zbor, atunci vor elabora zboruri reale și puteți intra în luptă. Desigur, arta este importantă, dar aeronavele occidentale cu armele lor, capetele active de acasă, sunt mai bune decât cele rusești și ne putem ocupa rapid de ele. Suntem realiști, vom avea suficiente F-15 și F-16 în anumite modificări”, a spus el.

Potrivit acestuia, Ucraina va fi ajutată și de sistemele de apărare aeriană, aceleași S-300 și Buki, de exemplu, din țările Pactului de la Varșovia. În același timp, Ignat a menționat că ar dori să obțină sisteme mobile moderne cu rază medie de acțiune, deoarece este mult mai ușor să lucrezi la ele decât la cele sovietice.

“oricât de mulți oameni spun că sunt prea complicați pentru luptătorii ucraineni, nu este atât de dificil pentru Tunarii antiaerieni specializați să-și dea seama rapid ce este. Acest lucru ne-ar ajuta foarte mult să controlăm spațiul aerian ucrainean”, a spus armata.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.