Ucraina are nevoie de arme occidentale/fotografia Centrului de presă al sediului Oos Ucraina are nevoie de arme occidentale/fotografia Centrului de presă al sediului Oos

Ucraina se bazează acum pe armele occidentale, dar a mai rămas puțină muniție.

Acest lucru a fost declarat de către șeful adjunct al informațiilor militare din Ucraina Vadim Skibitsky, scrie The Guardian.

Șeful adjunct al informațiilor militare din Ucraina a declarat că Ucraina în acest aspect pierde în fața Rusiei pe prima linie și acum se bazează aproape exclusiv pe arme din Occident.

“Există un război de artilerie acum. Viitorul va fi decis acum pe prima linie și pierdem din punctul de vedere al artileriei”, a spus Skibitsky.

Acum totul depinde de ceea ce Occidentul va oferi Ucrainei.

“Ucraina are o unitate de artilerie pentru 10-15 unități de artilerie rusești. Partenerii noștri occidentali ne-au oferit aproximativ 10% din ceea ce au”, a adăugat el.

Potrivit lui Skibitsky, Ucraina folosește 5.000 până la 6.000 de runde de artilerie pe zi.

“Am folosit aproape toată muniția noastră (de artilerie-n. r.) și acum folosim obuze standard NATO de calibru 155”, a spus el despre muniția care este trasă din obuzele de artilerie.

“Europa furnizează, de asemenea, obuze de calibru mai mic, dar pe măsură ce se epuizează în Europa, numărul devine mai mic”, a adăugat el.

Citește și:  câte tancuri au rămas în Federația rusă și cât de mari sunt rezervele din bazele de stocare rusești Câte tancuri au mai rămas Federația rusă și cât de mari sunt rezervele la bazele de stocare rusești armele grele promise de Germania vor trebui să aștepte în cel mai bun caz până la iarnă-Mass-media Armele grele promise de Germania vor trebui să aștepte în cel mai bun caz până la iarnă-Mass media Duda a numit numărul de tancuri și vehicule blindate pe care Polonia le-a predat Ucrainei Duda a numit numărul de tancuri și vehicule blindate pe care Polonia le-a predat Ucrainei

Remarcile lui Skibitsky sunt confirmate de declarațiile făcute de serviciile de informații militare americane citate într-un raport recent. Potrivit unor surse militare care au vorbit cu Agenția, Ucraina a epuizat armele Sovietice și rusești, iar acum este complet dependentă de aliați.

Ca parte a Uniunii Sovietice, armata ucraineană și industria sa de apărare au fost construite pe baza echipamentelor modelelor Sovietice și rusești de arme mici, tancuri, obuziere și alte arme care nu sunt interschimbabile cu armele vecinilor din Vest.

La mai mult de trei luni de la începerea conflictului, această tehnică a fost folosită sau distrusă în luptă, potrivit unor surse din Statele Unite.

Mai devreme a devenit cunoscut faptul că primul echipament din Statele Unite în cadrul lend-lease ar trebui să ajungă în Ucraina în aproximativ 2-3 săptămâni.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.