există un” război de uzură ” în Ucraina, este nevoie de sprijin pe termen lung din partea țărilor NATO/REUTERS foto

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, consideră că există un” război de uzură ” în Ucraina. În asta se transformă lupta. El a cerut aliaților să se pregătească pentru a sprijini statul nostru pentru o lungă perioadă de timp.

declarațiile relevante au fost făcute de Secretarul General al alianței într-un interviu acordat portalului grec Capital.

“Trebuie să fim pregătiți pentru o călătorie lungă. Acest război poate dura mult timp și trebuie să fim pregătiți, pentru că nimeni nu poate spune cât timp, dar trebuie să fim pregătiți pentru o perioadă lungă. Și de aceea fac apel la aliați să sprijine [Ucraina], dar în același timp să fie gata să o facă mult timp și să fie gata să ofere asistență suplimentară. Pentru că acum devine din ce în ce mai mult un război de uzură”, a spus Stoltenberg.

Secretarul General a vorbit și despre problema livrărilor de arme către Ucraina. Potrivit acestuia, acum aliații NATO transferă tot mai multe eșantioane standard de echipamente ale Alianței. Poziția în această privință sa schimbat, deoarece la început statul nostru a fost trimis în principal arme sovietice.

Anterior, șeful Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina, Kirill Budanov, a prezis când se va încheia faza activă a războiului. Potrivit acestuia, acesta va fi redus la aproape zero până la sfârșitul anului. Iar punctul de cotitură va începe în August, când armele occidentale vor ajunge în diferite unități și vor fi folosite masiv pe câmpul de luptă.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.