luptătorii ucraineni au împins înapoi trupele rusești în direcția Kharkiv/REUTERS photo luptătorii ucraineni au împins înapoi trupele rusești în direcția Kharkiv/REUTERS photo

După retragerea din Harkov, trupele rusești încearcă să obțină un punct de sprijin la aceste granițe, stau în defensivă, dar nici măcar nu se gândesc să avanseze.

Acest lucru a fost spus de expertul militar Oleg Jdanov într-o coloană pentru NV.

“Retragerea trupelor ruse din Harkov este rezultatul unei contraofensive a Forțelor Armate ucrainene într-o direcție separată. Folosind slăbiciunea inamicului, ne-am eliberat parțial teritoriul și aproape am ajuns la granița de stat a Ucrainei. Acesta este meritul deplin al Forțelor Armate ale Ucrainei, un fel de, aș spune, un test al stiloului – ce contraofensivă poate fi – și ne-am verificat propriile capacități, iar situația din față a fost nivelată în favoarea noastră”, a comentat el.

potrivit informațiilor sale, rușii au scos parțial grupuri tactice de batalion pentru a restabili capacitatea de luptă:

“I-am zdrobit destul de rău, parțial au fost transferați în direcția Luhansk”, a spus Jdanov.

“Apoi, în cele din urmă, când ne apropiam deja de graniță, au fost forțați să se întoarcă înapoi pentru a opri ofensiva noastră. Asta e situația. În timp ce încearcă să obțină un punct de sprijin pe aceste linii, ei stau în defensivă, dar nici măcar nu se gândesc să avanseze”, a adăugat expertul.

anterior a fost raportat modul în care forțele de apărare Harkov alungat ocupanții și a ajuns la frontiera de stat.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.