Lukashenka ar putea primi o sarcină ofensivă în direcția Lutsk-Lviv/foto REUTERS

Probabilitatea participării Belarusului la războiul împotriva Ucrainei este mare. Trupele lui Alexandru Lukașenko ar putea merge atât de departe încât să blocheze accesul frontierei de Vest în statul nostru. Aceasta este o versiune absolut realistă.

Această opinie a fost exprimată în aerul canalului 24 de către expertul militar Oleg Zhdanov.

“Cred că aceasta este exact sarcina pe care a primit – o Lukașenko – să efectueze o ofensivă în direcția Lutsk-Lviv pentru a încerca pe cât posibil să întrerupă Ucraina de asistența țărilor europene și de la NATO”, a subliniat Jdanov.Cu toate acestea, potrivit expertului, Ucraina este gata pentru o astfel de dezvoltare.

“Deținem un grup de trupe și suntem gata să ne întâlnim (cu belarușii – UNIAN). Forțele Armate ale Ucrainei ar trebui să lucreze astfel încât prima ciocnire cu armata belarusă să fie cea mai puternică”, a explicat el.

Armata belarusă ar trebui să simtă imediat ce este un adevărat război. La urma urmei, nu are experiență de luptă – nu a participat niciodată la luptă nicăieri, a remarcat expertul.

“Primii răniți și uciși pot provoca o explozie socială în Belarus. Este real acolo, pentru că cea mai mare parte a societății și a armatei se opun acestui război. Ei vor avea un motiv să protesteze împotriva lui Lukașenko”, a declarat Jdanov.

După cum a raportat UNIAN, pe 20 martie, Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că au fost înregistrate semne de pregătire a Forțelor Armate ale Republicii Belarus pentru o invazie directă a teritoriului Ucrainei. În același timp, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a declarat că există o mare amenințare a ofensivei Republicii Belarus în direcția Volyn.

la 21 martie, Ministerul Apărării din Belarus a anunțat că își retrage parașutiștii de la granița cu Ucraina.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.