Rusia poate încerca să captureze din nou Kharkiv/foto Unian, Andrey MarienkoRusia ar putea încerca să captureze din nou Kharkiv/foto Unian, Andrey Marienko

Trupele ruse pot relua ofensiva asupra Kharkiv. Este posibil ca Federația Rusă să arunce o divizie de pușcă motorizată 144 în luptă în direcția Harkov.

această opinie a fost exprimată de expertul militar Konstantin Mashovets în aerul canalului 24.

“Aceasta este singura rezervă operațională semnificativă a comandamentului rus. Diviziunea stă ca și cum ar fi “înrădăcinată la fața locului”. De asemenea, nu este introdus încă în luptă. Acesta este un fel de rezervă inviolabilă a comandamentului militar rus”, a spus el.

Expertul a numit ofensiva” destul de posibilă”, cu toate acestea, probabil mai puțin pe scară largă decât, de exemplu, blocarea orașului sau încercarea de a-l înconjura. Potrivit lui Mashovets, Kharkiv este un oraș puternic, iar rușii nu vor putea să-l înconjoare: forțele și mijloacele care sunt acum concentrate pe direcția Kharkiv nu sunt suficiente.

Amintim, mai devreme a fost raportat că Rusia formează un alt grup de grevă în apropierea Ucrainei și intenționează să finalizeze procesul până la jumătatea lunii August.

Potrivit Institutului pentru studiul războiului, forțele ruse sunt în prezent capabile să efectueze doar două operațiuni ofensive semnificative în Ucraina: o încercare de a captura Seversk, iar cealaltă o ofensivă asupra Bakhmut.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.