Strelkov critică adesea autoritățile ruse /foto UNIANStrelkov critică adesea autoritățile ruse/foto UNIAN

Igor Girkin, sau Strelkov, este un fost ofițer FSB și fost ministru al Apărării al autoproclamatului “DNR”. La sfârșitul lunii februarie 2014, a ajuns în Crimeea împreună cu un grup de militanți înarmați și, prin propria sa admitere, au forțat deputații în sală, astfel încât au votat pentru așa-numitul referendum.

Jurnaliștii proiectului FreeDom au reamintit cum Girkin a confiscat clădirile administrative din orașul Slavyansk, regiunea Donetsk, iar în numele militanților Donbass a anunțat crearea “DNR”. Dar, după invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, Girkin a început să critice brusc armata rusă.

Fostul lider al așa-numitului “DNR” recunoaște superioritatea armatei ucrainene și afirmă că armata rusă a pierdut deja în fața Ucrainei. Mai mult, Girkin prezice o cădere rușinoasă de pe tron lui Putin însuși.

Militantul odios Igor Girkin sugerează că Putin, dacă, desigur, va supraviețui, va trebui să răspundă pentru crimele sale într-o instanță internațională. Cu îndrăzneală și îndrăzneală declară incompetența ministrului rus al Apărării.

Internauții care au văzut videoclipurile cu teroristul Girkin nu înțeleg ce se întâmplă cu fostul militant, care s-a recalificat în bloggeri și critică deschis autoritățile ruse.

După cum notează jurnaliștii, Igor Girkin aranjează într-adevăr spectacolul, iar scenariul său este clar explicat de curatorii săi FSB.

“Este imposibil să fii agent al FSB și după pensionare încetează să mai fie unul. Aici continuați să lucrați mai departe. Nu există foști în agențiile ruse de aplicare a legii”, spune expertul militar Alexander Kovalenko. 

Se pare că militantul Girkin, care sa întors în Rusia în 2014, a folosit în mod activ documentele de acoperire ale serviciilor speciale ale Federației Ruse. Avea un pașaport rus intern sub numele asumat Serghei Runov.

De ce, atunci, Strelkov critică cu îndrăzneală guvernul rus și face declarații care sunt adesea interpretate în favoarea Ucrainei? Expertul militar Viktor Yagun spune că aceasta este o încercare de operațiune de informare.

“Imaginea lui Girkin, creată de FSB, este în esență imaginea unui rus “bun”, în care ucrainenii ar trebui să creadă”, spune complotul proiectului Freeform.

Pe lângă influențarea ucrainenilor, Girkin are o altă misiune – de a reprezenta interesele imperialiștilor ruși. Ei sunt nemulțumiți de politica lui Putin, pentru ei un terorist poate deveni un catalizator al tulburărilor și un lider de opinie.

A treia versiune, despre care vorbesc experții militari, este că a existat întotdeauna o confruntare între FSB rus și Ministerul Apărării din cauza dezacordurilor interne din țară.

“Agențiile ruse de aplicare a legii, cum ar fi FSB și Ministerul Apărării, au concurat în mod constant între ele pentru alocarea bugetului. Girkin este inițial un element al luptei dintre aceste două structuri de putere”, spune expertul militar Alexander Kovalenko.

Criticând autoritățile și armata, Girkin transmite pur și simplu informațiile pe care angajații serviciilor speciale rusești doresc să le exprime public.

“Dar, indiferent de mesajele pe care le-a exprimat Igor Girkin, el rămâne întotdeauna un criminal de război care acționează la ordinele serviciilor speciale rusești”, au rezumat jurnaliștii.

Anterior, teroristul Igor Girkin a recunoscut pierderile grele ale ocupanților în luptele cu armata ucraineană. “Pierderile sunt ca într-un mare război serios… Afganistanul se odihnește de mult timp. Cel puțin, în funcție de rata pierderilor, se odihnește mult timp. De la bun început”, a spus militantul.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.