în timp ce este imposibil de prezis când armata rusă va rămâne fără abur  Europa emergentăDeși este imposibil de prezis când armata rusă va rămâne fără abur Europa emergentă

experții occidentali au început să observe semne de epuizare a armatei ruse în timpul războiului împotriva Ucrainei.

Potrivit New York Times, există unele dovezi că un astfel de moment se poate apropia, concentrându-se pe faptul că timp de câteva săptămâni operațiunile ofensive rusești nu au adus succese strategice semnificative.

Ziarul sugerează că Federația Rusă ar putea crește în mod deliberat încet ritmul, în timp ce Phillips O ‘ Brien, profesor de studii strategice la Universitatea St.Andrews din Scoția, a declarat că numărul loviturilor sale de artilerie asupra regiunii Donețk a scăzut. Acest lucru este confirmat de datele sateliților NASA. Acestea indică faptul că bombardamentele rusești cu rază lungă de acțiune sunt reduse semnificativ.

O posibilă explicație pentru acest declin este impactul sistemelor de rachete HIMARS recent desfășurate, pe care Ucraina le-a folosit pentru a lovi depozitele de muniții rusești din spate.

Citește și:  totul merge conform planului: Zhdanov a prezis când Kherson va fi eliberat “Totul merge conform planului”: Jdanov a prezis când va fi lansat Kherson  Federația Rusă mută echipament militar din Belarus prin Melitopol: video publicat Rusia transferă echipament militar din Belarus prin Melitopol: video publicat

În același timp, acțiunile Ucrainei în sud obligă Rusia să acorde o atenție sporită acolo. Moscova crește numărul de atacuri cu rachete pentru a perturba contraofensiva ucraineană.

Un raport al Royal United Arms Institute din Londra spune: “ceea ce ar putea fi un test serios pentru Forțele Armate ale ambelor țări pare să se apropie rapid.”

“Forțele ucrainene trag trupe în jurul regiunii Herson pentru o contraofensivă, care astăzi poate fi cea mai ambițioasă încercare a țării de a recâștiga teritoriul. Pentru Moscova, această bătălie va fi un test al rezistenței sale”, au remarcat cercetătorii.

Între timp, cercetătorul principal al Institutului Internațional pentru Studii Strategice Ben Barry a menționat că Rusia a câștigat forță militară din aprilie, când șeful Kremlinului, Vladimir Putin, a făcut din partea de Est a Donbass centrul campaniei sale agresive.

Barry a spus că întrebarea critică este dacă Moscova va ajunge la un “punct culminant” – un punct în care “ofensiva va rămâne fără provizii sau va suferi atât de multe pierderi încât va fi imposibil să continue.”

în același timp, el a menționat că nu este încă clar când mașina militară rusă își poate pierde puterea.

“Nu știm în ce moment Rusia va rămâne fără abur”, a spus el.

după cum a raportat UNIAN mai devreme astăzi, expertul militar Oleg Jdanov a explicat de ce ocupanții ruși nu vor părăsi voluntar Herson-ul pe care l-au capturat.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *