decojirea de către ocupanții teritoriului Bombardarea teritoriului Azovstal de către ocupanți/screenshot

Comunitatea internațională de voluntari InformNapalm avertizează că ocupanții ruși ar putea pregăti o operațiune specială în Mariupol cu participarea militarilor capturați și a civililor răpiți.

acest lucru este menționat într-un mesaj din canalul Telegram al organizației.

Ei au spus că au primit informații din patru surse despre pregătirea “acțiunilor la scară largă ale Forțelor Armate ale Federației Ruse” în perioada 16-17 mai (sau mai târziu) cu participarea militarilor ucraineni capturați și a civililor răpiți de ruși. Ei intenționează să atragă până la două mii de oameni. Voluntarii subliniază că planul final al agresorului nu este încă clar.

Iată ce ocupanții sunt de planificare, în conformitate cu InformNapalm:

“Analiștii InformNapalm, pe baza datelor obținute, sugerează că comanda Federației Ruse poate folosi persoane capturate pentru a crea imagini ale mass-media de propagandă rusă, presupuși că apărătorii Azovstal s-au predat și după aceea vor încerca să folosească conținutul tancurilor (posibil substanțe chimice) pentru a “fuma” adevărații apărători din pozițiile lor. De asemenea, prizonierii pot fi folosiți ca scut uman pentru implementarea unei operațiuni de asalt. Pot exista și alte opțiuni pentru dezvoltarea evenimentelor”, spune mesajul.

Experții observă că dezvăluirea informațiilor privilegiate poate ajuta, dacă nu perturba, atunci cel puțin avertizează cu privire la planurile pe scară largă ale agresorului.

Situația de la Azovstal

După evacuarea civililor din catacombele “Azovstal” din Mariupol, trupele rusești nu opresc încercările de a profita de fabrica în care se apără soldații ucraineni. Ocupanții lansează atacuri cu rachete și bombe pe teritoriul uzinei și efectuează acțiuni de asalt cu ajutorul artileriei și tancurilor.

Pe 11 mai, vicepremierul Irina Vereshchuk a raportat că aproximativ o mie de luptători ar putea fi pe teritoriul Azovstal, jumătate dintre ei răniți grav.

Pe 13 mai, Președintele Vladimir Zelensky a declarat că Ucraina oferă Rusiei diverse mecanisme pentru exportul luptătorilor ucraineni de la uzina Azovstal, iar președintele Finlandei va vorbi despre acest lucru cu președintele rus Putin. Vorbim despre salvarea celor vii și îndepărtarea trupurilor morților. Drept urmare, conversația nu a dat rezultate vizibile în această chestiune.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.