experții Consiliului Atlantic au solicitat furnizarea către Ucraina a tuturor armelor care sunt/fotografia Statului Major General al Forțelor Armate din UcrainaExperții Consiliului Atlantic au solicitat furnizarea către Ucraina a tuturor armelor care există/fotografie a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina

Ucraina este gata să lanseze o contraofensivă, dar este nevoie de sprijin Occidental. Livrările de arme sunt reținute din cauza temerilor de a-l provoca pe președintele rus Vladimir Putin.

Vocea Americii scrie despre asta.

Potrivit fostului comandant al Forțelor Armate comune NATO din Europa, Philip Breedlove, apărătorii ucraineni avansează în sud, folosind cu succes peisajul pentru a tăia trupele rusești și a le face să se simtă vulnerabile. În același timp, el a menționat că dorința conducerii ruse de a purta discuții înseamnă că rușii se simt nesiguri.

Videoclipul zilei

“Până la sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie, armata ucraineană a trebuit să se retragă, suferind pierderi grele. Înainte ca echipa noastră să ajungă în regiunea Kherson, iar unitatea militară cu care am comunicat, a suferit pierderi uriașe. Am vorbit cu ei, se întristau de moartea tovarășilor lor, dar ne-au putut spune deja că, datorită singurelor Himare pe care le-au primit, ar putea reflecta o mică parte a teritoriului,un sat mic, dar a contat foarte mult pentru ei. Și acum sunt foarte optimiști, cred că mai mulți Himari îi vor ajuta să meargă mai departe. Dar ei înțeleg că acest lucru nu se va întâmpla imediat – rușii trimit resurse uriașe acolo, indiferent de câți soldați ruși mor”, a declarat Vivian Salama, corespondent pentru Securitate Națională pentru Wall Street Journal.

Citește și:  tot mai mulți maghiari vor reacția mai dură a lui Orban la războiul din Ucraina-sondaj Tot mai mulți maghiari vor reacția mai dură a lui Orban la războiul din Ucraina-sondaj în regiunea Zaporozhye, rușii au concediat de la grade la persoanele care au primit ajutor umanitar :există victime (foto) În regiunea Zaporozhye, rușii de la “Grads” au tras asupra persoanelor care au primit ajutor umanitar: există victime (foto)  Shmygal a anunțat transferul a 5 unități de artilerie Gepard în Ucraina Shmygal a anunțat transferul a 5 unități de artilerie Gepard în Ucraina

Potrivit acesteia, luptătorii și comandanții ucraineni de pe prima linie consideră că contraofensiva nu va fi atât de rapidă, deoarece nu sunt pregătiți pentru o ofensivă masivă, iar operațiunea în sine va continua câteva luni.

“Este deja clar că planul lui Putin de a acapara Kievul în trei zile, de a despărți Ucraina și de a o împărți în părți pentru a anexa o parte semnificativă Rusiei – toate acestea nu se vor întâmpla. În loc să împartă Ucraina, agresiunea rusă a unit Ucraina – mai mult de 90% dintre ucraineni cred că vor câștiga acest război, îl susțin pe președintele Zelensky și modul său de a purta război”, a declarat Max Booth, cercetător principal pe probleme de securitate națională la Consiliul pentru Relații Externe.

În același timp, el a reamintit că Kievul a deblocat exporturile de cereale, ceea ce a făcut imposibil ca Rusia să folosească alimentele ca armă, iar speranțele Rusiei că Europa se va supune șantajului energetic nu au fost justificate.

“Ucraina a reușit să transforme bătălia în favoarea sa. Și dacă au reușit să facă acest lucru cu mai puțin de 20 de sisteme HIMARS, atunci imaginați-vă ce pot face dacă au 60 dintre ele! Și dacă există și mai multe arme cu rază lungă de acțiune, avioane F16 sau tancuri M1. Toate acestea trebuie să le ofere. Dar chiar și fără ei, ucrainenii și-au câștigat deja războiul pentru independență, deoarece Putin nu și-a atins obiectivele. Întrebarea rămâne deschisă, cât de mult din teritoriul său controlează Ucraina, dar întrebarea dacă o Ucraina independentă va exista nu mai merită”, a spus Booth.

Citește și:  ocupanții au numit o nouă dată pentru referendumul din teritoriile ocupate Ocupanții au numit o nouă dată pentru un “referendum” în teritoriile ocupate Zaluzhny și Zabrodsky: posibilitatea unui conflict nuclear limitat nu poate fi exclusă Zaluzhny și Zabrodsky: posibilitatea unui conflict nuclear limitat nu poate fi exclusă

În același timp, el a subliniat că decizia de a nu trimite toate armele necesare Ucrainei a fost o greșeală a Statelor Unite, deoarece nu contează dacă aceste rachete sunt trase la 50 de kilometri sau 150 de kilometri.

“Putin se comportă rațional. Nu a reușit să ia Kievul, sa retras. El nu atacă țările membre NATO, nu va începe Al Treilea Război Mondial. Prin urmare, nu există un risc mare în a oferi ucrainenilor sisteme cu rază lungă de acțiune care ar putea ajuta la recucerirea teritoriului lor”, crede expertul.

La rândul său, generalul Breedlove consideră că Ucraina nu va primi arme occidentale sofisticate precum avioanele F-16 în viitorul apropiat, din cauza nepregătirii armatei.

“America și alți aliați intenționează să antreneze soldații ucraineni în viitorul apropiat, astfel încât nu ramurile individuale ale forțelor armate, ci întreaga armată Ucraineană să se ridice la un nivel de înaltă tehnologie. La urma urmei, ucrainenii au dovedit deja că pot stăpâni rapid armele de înaltă tehnologie”, a spus Breedlove.

el a subliniat, de asemenea, necesitatea de a forma rezerve de arme în Statele Unite.

după cum a raportat anterior UNIAN, Statele Unite dezvoltă un plan de sprijinire a armatei ucrainene pe termen mediu și lung. Vorbim și despre sprijin după victoria asupra armatei ruse.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *