experții britanici vor ajuta la investigarea crimelor din Federația Rusă/foto ua.depositphotos.com Experții britanici vor ajuta la investigarea crimelor din Federația Rusă/fotografie ua.depositphotos.com

Marea Britanie va trimite o echipă de experți în crime de război pentru a sprijini Ucraina în investigațiile privind atrocitățile comise de trupele rusești.

Acest lucru a fost declarat de Secretarul de Stat pentru Afaceri Externe și Commonwealth afaceri și dezvoltare al Marii Britanii Elizabeth Truss, potrivit site-ului web al guvernului britanic.

“Rusia a adus barbarie în Ucraina și a comis atrocități atroce, inclusiv împotriva femeilor. Experiența experților britanici va ajuta la descoperirea adevărului și la tragerea la răspundere a regimului Putin pentru acțiunile sale. Justiția va prevala”, a subliniat Truss.

O echipă de specialiști va asista autoritățile ucrainene în colectarea probelor și urmărirea penală a persoanelor pentru crimele de război comise. Grupul va include experți în violența sexuală legată de conflicte.

La începutul lunii mai, experții britanici vor ajunge în Polonia și vor organiza întâlniri cu parteneri internaționali, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, refugiați și reprezentanți ai guvernului ucrainean pentru a afla ce fel de asistență pot oferi.

După cum a raportat UNIAN, la începutul lunii martie, Curtea Penală Internațională a lansat o anchetă privind crimele de război și crimele împotriva umanității ca urmare a invaziei Ruse a Ucrainei.

Citește și:  Secretarul NSDC a răspuns dacă rușii ar putea invada din nou regiunile Chernihiv și Sumy Secretarul NSDC a răspuns dacă rușii ar putea invada din nou regiunile Chernihiv și Sumy  A ratat momentul - un voluntar a povestit despre evacuarea din Bucha “Am ratat momentul” -un voluntar a spus despre evacuarea din Bucha la Kiev OVA a spus despre consecințele unei greve de rachete asupra Fastov la Kiev OVA a spus despre consecințele unei greve de rachete asupra Fastov

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *