Rusia are un anumit succes în Ucraina, dar nu va dura mult/fotografia Ministerului Apărării al Federației RuseRusia are un anumit succes în Ucraina, dar nu va dura mult/foto a Ministerului Apărării al Federației Ruse

După ce au umilit câteva luni de înfrângeri, trupele rusești au obținut un anumit succes în estul Ucrainei. Cu toate acestea, acesta este maximul de care sunt capabili, deoarece rușii sunt cu greu capabili să lupte mai activ decât sunt acum.

Acest lucru este raportat de Business Insider cu referire la experții militari occidentali intervievați de publicație.

La mijlocul lunii martie, Federația Rusă a numit noi ținte pentru a doua etapă a așa-numitei “operațiuni speciale”. Apoi au vorbit despre intenția de a stabili un control deplin asupra Donbass și Sudul Ucrainei. De atunci, cu un front mai îngust și capacități logistice mai bune decât la începutul războiului, rușii au făcut unele progrese, deși au suferit pierderi constante.

Ținta principală pe frontul de Est rămâne Severodonetsk. Cu o zi înainte, serviciile de informații britanice au raportat că trupele rusești au preluat controlul asupra majorității orașului. Cu toate acestea, vorbim despre construirea succeselor locale, în timp ce drumul care duce la Severodonetsk este încă sub controlul Ucrainei.

Experții prezic că în câteva săptămâni avansul Federației Ruse se va opri și vom asista din nou la un război pozițional, cum ar fi, de exemplu, în regiunea Herson, unde rușii în unele locuri tocmai au săpat fără a efectua acțiuni ofensive active – și undeva se retrag.

Firește, un număr mai mare de forțe rusești le va oferi anumite avantaje, dar în cele din urmă, dacă forțele ucrainene pot folosi în mod eficient arme noi și pot gândi cu succes prin plasarea forțelor și a rutelor de aprovizionare, realizările actuale ale rușilor pot fi nivelate.

Bătălia pentru Donbass este probabil să fie ultima ofensivă majoră a Federației Ruse

Acest lucru este raportat de ediția autoritară a New York Times, publicând materiale interactive cu pozițiile și realizările trupelor ucrainene și ruse pe prima linie.

Chiar și după o încercare nereușită de a captura Kievul, rușii pășesc pe vechea greblă, împrăștiindu-și forțele în prea multe locuri în același timp. După o lună de ofensivă activă în Donbas, armata rusă nu se poate “lăuda” decât să ia Popasna și Mariupol, dar în ambele cazuri APU le-a permis să o facă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *