autoritățile ruse aflate în vacanță pentru Federația Rusă pot anunța anexarea unei părți a teritoriului ucrainean, a spus expertul/foto de REUTERSAutoritățile ruse într-o vacanță pentru Federația Rusă poate anunța anexarea unei părți a teritoriului ucrainean , a spus expertul/foto REUTERS

Autoritățile Federației Ruse pot anunța anexarea Mariupol, Kherson și o parte din regiunea Zaporozhye în Ziua Rusiei, care este sărbătorită pe 12 iunie.

Inamicul poate anunța anexarea regiunii Herson sub forma așa-numitei “Republici Populare Herson” sau sub forma unei “regiuni Tauride”, combinând-o cu Crimeea deja capturată, a declarat expertul militar Oleg Jdanov într-un comentariu TSN.ia.

“…O altă încercare de a anexa ilegal teritoriul Ucrainei poate atrage după sine un nou pachet de sancțiuni din partea partenerilor occidentali. Și cred că Rusia înțelege acest lucru. Prin urmare, ei ezită să o facă sau nu. Și pentru a treia oară amână acest “referendum” ilegal în aceeași regiune Herson”, a spus sursa.

Amintiți-vă că trupele ruse au invadat Ucraina dimineața devreme pe 24 februarie. Ocupanții au tras mai întâi la instalațiile militare, apoi au atacat civili într-o serie de orașe, au fost victime și răniți.

O serie de țări, inclusiv Statele Unite și statele membre ale UE, au sprijinit Kievul – au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei și au furnizat arme părții ucrainene.

Inamicul a reușit să blocheze Mariupol, precum și să preia controlul asupra mai multor așezări din regiunile Kherson și Zaporozhye. 

Referința UNIAN. În 2014, Rusia a confiscat Crimeea ucraineană, a organizat un pseudo-referendum acolo și apoi a anexat ilegal peninsula. Anexarea Crimeei nu a fost recunoscută, în special, de Ucraina, SUA, Canada și țările UE.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.