așa arată Kharkiv după bombardarea rusă/foto Unian, Andrey Marienko așa arată Kharkiv după bombardarea rusă/foto Unian, Andrey Marienko

O caracteristică importantă a bombardamentelor de artilerie este că acestea nu provoacă o alertă aeriană. Acest lucru se face numai în cazul unui atac aerian, în special al rachetelor.

expertul militar Oleg Jdanov a povestit despre acest lucru în canalul său Youtube.

“Când rachetele zboară, atunci este dată o alarmă de aer. Deoarece lansările acestor rachete pot fi detectate de sistemul de apărare aeriană. Și zboară de la distanță mare. Chiar și uneori nu au timp să dea un semnal de alarmă de aer. Nu poți urmări artileria. Artileria s-a mutat în poziție, s-a întors, a tras un voleu, s-a rostogolit și a plecat, asta este. Mergi pe stradă, bang și sosirea mai multor scoici. Aceasta este o problemă uriașă, întreaga dificultate în ceea ce privește avertizarea populației în caz de lovituri de artilerie”, a spus expertul.

El a mai spus că, în timpul celui de-al doilea război mondial, au fost lăsate inscripții pe zidurile orașelor Sovietice pentru a le ajuta să se protejeze de bombardamente. Jdanov sugerează extinderea acestei practici la Harkov, care suferă în mod regulat de atacurile rusești.

“Inscripțiile de pe pereți spun că în timpul bombardării artileriei această parte a străzii este mai sigură atunci când ești acoperit de o clădire. Dacă mergeți pe marginea străzii unde ajunge proiectilul și lovește peretele frontal al clădirii, cădeți imediat în zona de deteriorare a șrapnelului. Și nu numai din proiectil, ci și din peretele pe care proiectilul l-a lovit. Ei cad chiar pe tinecapul. Și dacă mergeți sub o clădire din partea laterală a străzii unde proiectilul lovește partea din spate a clădirii, atunci regula a doi pereți (și pot exista mai mulți pereți) vă oferă șansa ca proiectilul să nu pătrundă în clădire și nu veți obține o piatră pe cap din resturile acestui zid. Și cu atât mai mult, nu veți obține fragmentele care se formează atunci când cojile explodează”, a explicat expertul.

“Cum să determinăm care parte a clădirii – știm exact zonele și direcțiile de unde lovește artileria rusă”, a adăugat el.

Mai devreme astăzi, Statul Major General a raportat că inamicul a tras la instalațiile de infrastructură civile și militare în Kharkiv și alte șapte așezări în direcția Kharkiv.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.