Expert a evaluat posibilitatea de a lovi Podul Crimeei din Ucraina/foto REUTERS Expert a evaluat posibilitatea de a lovi Podul Crimeei din părțile laterale ale Ucrainei/foto de REUTERS

Șeful Institutului de Studii Strategice la Marea Neagră Andrey Klimenko nu crede că acum partea ucraineană are ocazia să lovească Podul Crimeei construit de Rusia.

acum, o lovitură de rachete pe podul ocupanților pare ireală, a spus expertul la Teleton.

“Dacă luați o busolă, puneți piciorul pe Podul Crimeei și trageți un cerc cu o rază de 280-300 de kilometri, atunci ajungem la prima linie, care se desfășoară lângă Zaporozhye. Adică, astăzi, cu această configurație a liniei frontului, o lovitură de rachete pe Podul Crimeei pare nerealistă…”, a spus Klimenko.

Potrivit acestuia, o astfel de grevă va fi la gama maximă de lansatoare de rachete și în condiții nu foarte favorabile pentru plasarea armelor.

“…Prin urmare, nu cred că este posibil acum (o lovitură cu rachete pe Podul Crimeei – n. Red.)”, crede șeful Institutului.

Amintiți-vă că Rusia a confiscat Crimeea în 2014, apoi a construit un pod care o leagă de Federația Rusă. Partea rusă a transformat peninsula stațiunii într-o bază militară.

Pe 24 februarie a acestui an, trupele ruse au invadat continentul Ucrainei. secretarul Consiliului Național de securitate și apărare, Alexey Danilov, a declarat că, dacă este posibil, Ucraina va ataca Podul Crimeei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.