APU au succes în Zaporozhye/foto Ministerul Apărării din Ucraina APU au succes în Zaporozhye/foto Ministerul Apărării din Ucraina

Unul dintre motivele activării ocupanților ruși, și anume creșterea numărului de coloane inamice din Crimeea în direcția Melitopol, este succesul Forțelor Armate ale Ucrainei în acțiuni contraofensive, în special în regiunea Herson.

Această opinie a fost exprimată de observatorul militar-politic al Grupului de rezistență la informații și de bloggerul Alexander Kovalenko la TV5.

Potrivit acestuia, până la începutul lunii August, Forțele Armate ale Ucrainei vor putea bloca direct ocupanții ruși la granița orașului Herson.

“Ei (ocupanții ruși – UNIAN) folosesc resursa pe care o aveau direct pe capul de pod al regiunii Zaporozhye, adică au regrupat o parte din unitățile lor, o parte din personal, echipament și alte mijloace. Ei realizează, de asemenea, furnizarea de forțe și mijloace deja de pe continentul Rusiei și prin peninsula temporar ocupată din Crimeea. ( … ) Cred că undeva la începutul lunii August vom vedea o situație în care Forțele Armate ale Ucrainei vor bloca direct ocupanții ruși la granița orașului Herson”, spune expertul.

Citește și:  cazurile de dezertare în rândul soldaților ruși sunt înregistrate din nou în regiunea Zaporozhye În regiunea Zaporozhye, sunt înregistrate din nou cazuri de dezertare în rândul soldaților ruși trupele rusești au suferit pierderi semnificative în regiunea Herson - Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina Trupele ruse au suferit pierderi semnificative în regiunea Herson – Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina contraofensiva APU: trupele ucrainene avansează în două direcții - Primarul Melitopol contraofensiva APU: trupele ucrainene avansează în două direcții – Primarul Melitopol

Potrivit lui Kovalenko, eliberarea Melitopolului va fi precedată de dezocuparea altor centre raionale și așezări care sunt de fapt în drum spre oraș. De asemenea, ocupanții acumulează “cantitate, dar nu calitate”, iar calitatea este necesară pentru a efectua acțiuni ofensive suplimentare.

“APU pe capul de pod Zaporozhye au succese serioase-este adevărat. Linia frontului se deplasează în direcția sudică. (…) Dacă vorbim despre succese semnificative, atunci vorbim despre Vasilevka și Tokmak. Dar, la fel ca Mikhailovka și Dneprorudnoye, care sunt foarte importante în acțiunile de ocupație (contraofensivă), din păcate, ele sunt încă sub controlul ocupanților ruși. ( … ) Ei (ocupanții ruși – UNIAN)este cantitatea care se acumulează, dar nu și calitatea. La rândul său, dacă vorbim despre unele acțiuni ofensive față de Gulyai-Pole, atunci este nevoie de calitate. Vasilevka, Tokmak și nașterea sunt o astfel de graniță a capacităților lor cu exact resursele pe care trebuie să le dețină, dar nu pentru a implementa acțiuni ofensive la scară largă și confiscarea de noi teritorii”, a subliniat Kovalenko.

Potrivit analistului, invadatorii ruși recurg la jafuri pe scară largă de cereale, mașini și alte bunuri, deoarece înțeleg că nu vor deține teritoriile pe care le-au confiscat. El observă, de asemenea, că Ucraina are toate oportunitățile de a-și întoarce teritoriile pe continent până la sfârșitul acestui an, în conformitate cu granițele din 1991.

“Sunt sigur că înțeleg foarte bine că regiunile Zaporozhye și Herson vor fi dezocupate și Ucraina va recâștiga controlul asupra acestor teritorii și aproape toate teritoriile sale, așa că le jefuiesc. Ei (ocupanții ruși-UNIAN) au o problemă foarte mare cu acțiunile din orașe și așezări: nu au capacitatea de a face acest lucru cât mai profesional posibilde aceea folosesc tactica distrugerii totale a așezării. Ucraina are toate oportunitățile de a-și recâștiga teritoriile de pe continent până la sfârșitul acestui an, în conformitate cu granițele din 1991: nu vorbesc doar despre eliberarea regiunilor Kherson, Zaporozhye și Kharkiv, vorbesc despre eliberarea completă a regiunilor Luhansk și Donetsk”, a remarcat expertul.

Reamintim, după cum a raportat președintele administrației militare regionale Zaporozhye, Alexander Starukh, în Zaporozhye, AFU a primit deja asistență militară din partea partenerilor occidentali, datorită cărora și-au îmbunătățit semnificativ pozițiile pe front.

după cum a spus comandantul diviziei Azov Rodion Kudryashov cu o zi înainte, Forțele Armate ucrainene lansează o contraofensivă în direcția Zaporozhye.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.