urme ale unei rachete rusești pe cerul ucrainean/REUTERSUrmele unei rachete rusești pe cerul ucrainean/REUTERS

Vechile rachete pe care Rusia le trage asupra Ucrainei au o precizie scăzută, dar un focos puternic. Astfel, în special, “a zburat” în regiunea Odessa.

Acest lucru a fost spus de către militar-politic observator Alexander Kovalenko, scrie site-ul “azi”.

El numește sovieticul “X-22” cea mai periculoasă rachetă pe care o are astăzi inamicul. Abaterea poate fi de până la câteva sute de metri. Dar aceasta nu este singura problemă a rachetei – chiar și atunci când era nouă, în anii 60, au existat dificultăți cu sistemele de combustibil, iar în timpul zborului motoarele au eșuat uneori.

“Care este exact pericolul astăzi – au o unitate de luptă foarte serioasă. Există aproape o tonă de explozivi, 960 kg. în vremurile sovietice, problemele cu precizia focosului au fost rezolvate – chiar dacă nu ați lovit ținta și racheta a căzut la 100.200 de metri distanță, datorită focosului puternic exploziv, ținta va primi daune. Și acum situația este de așa natură încât aceste rachete sunt produse în principal pe teritoriul Ucrainei. În Odessa și regiunea Odessa, ei lucrează cu aceste rachete”, a spus el.

Evaluând potențialul de rachete al inamicului, expertul a explicat că Federația Rusă are o gamă largă de rachete din epoca sovietică.

“Chiar și cele pe care acum le – au încetat să le folosească frecvent – rachetele de croazieră Kalibr și Iskander-le au în depozite în așa-numita rezervă inviolabilă. Dar este prin aplicație, dacă vorbim despre X22, este o rachetă Sovietică veche. Este vulnerabil la apărarea aeriană-mai mult decât “Caliber” sau “Iskander”. Prin urmare, cu atât mai multne adâncim în această moștenire Sovietică, cu cât rachetele lor sunt mai vulnerabile la apărarea aeriană a Ucrainei”, a spus Kovalenko.cu o zi înainte, președintele Vladimir Zelenski a declarat că, începând cu 24 februarie, armata rusă a lansat 1.474 de lovituri de rachete asupra Ucrainei, folosind 2.275 de rachete diferite.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.