modul în care legea lend-lease va afecta ritmul și volumul livrărilor de arme/foto facebook.com/usdos.ukraineModul în care legea lend-lease va afecta ritmul și volumul livrărilor de arme/fotografie facebook.com/usdos.ukraine

Legea Lend-lease va accelera în mod semnificativ ritmul și volumul livrărilor de arme către Ucraina.

Acest lucru a fost declarat într-un interviu acordat canalului 24 de către șeful Ligii publice “Ucraina-NATO” Serghei Gerd.

“Cred că va fi cel mai rapid ritm posibil. Companiile implicate în producerea și alocarea acestor arme către noi sunt interesate de implementarea rapidă a acestora. Ei vor îndeplini ordinele repede. Până când circumstanțele s-au schimbat sau cineva s-a răzgândit brusc. Mai mult, există o garanție de plată din partea guvernului American pentru aceasta”, a spus Gerj.

Potrivit expertului, toate nevoile Ucrainei în arme vor fi acoperite în detrimentul bazelor americane Europene: de la muniție la hrană pentru militari și combustibil pentru echipamente.

“Pe lângă utilizarea stocurilor pe continentul European, americanii vor cumpăra, dacă este necesar, arme și echipamente pentru noi din țări terțe. Țările membre NATO vor fi, de asemenea, printre ele. Toate acestea sunt prevăzute de această lege”, a spus Jerj.

În plus, Jerj a spus că livrările lend-lease se extind la materiale strategice care vor permite Ucrainei să producă toate produsele necesare pentru armata însăși în viitorul apropiat.

potrivit expertului, ucrainenii pot obține avioane americane în cadrul legii.

“Dacă armata noastră spune că trebuie să primească avioane Abrams și americane, acestea vor fi furnizate în cadrul acestei legi”, este convins Jerj.

potrivit lui, Ucraina acum nu mai trebuie să cerșească în mod constant pentru acest lucru sau că arma.

“Va veni automat la noi în cantitatea necesară. Acesta este, de asemenea, un avantaj al acestei legi, deoarece ne face mult mai ușor să obținem tot ce avem nevoie pentru a ne construi forțele armate în timpul războiului. Printre altele, corpul legii prevede contacte permanente ale armatorilor americani cu partea ucraineană pentru a face schimb de cereri cu privire la echipamentul militar de care avem nevoie”, a subliniat Jerj.

După cum a raportat UNIAN, pe 7 aprilie, Senatul Statelor Unite a adoptat Legea lend-lease pentru Ucraina, iar pe 28 aprilie, Camera Reprezentanților SUA a făcut-o. Pe 9 Mai, ar trebui să fie semnat de președintele american Joe Biden.

Legea este menită să accelereze transferul ajutorului militar prin reducerea birocrației. Acesta permite transferul de facto al armelor gratuit, cu condiția ca țara beneficiară să plătească ulterior.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *