Ucraina are ceva pentru a trage în jos drone iraniene/fotografie facebook.com/GeneralStaff.ua Ucraina are ceva pentru a trage în jos drone iraniene cu/foto facebook.com/GeneralStaff.ua

Dacă Rusia folosește drone iraniene în războiul împotriva Ucrainei, AFU va putea să le doboare cu apărare aeriană, apărare antirachetă și chiar cu ajutorul avioanelor de luptă. În același timp, Stinger MANPADS nu va mai putea obține acest tip de UAV din cauza altitudinii mari.

Expertul militar Roman Svitan a povestit despre acest lucru în aerul canalului TV Freeh.

“Altitudinea acestor drone este puțin mai mare decât cea a Stinger. Stinger – până la cinci kilometri de altitudine poate doborî o dronă și, de exemplu, Shahed-191 și 129 (drone iraniene – UNIAN) pot urca până la 7-9 kilometri. Stinger nu le va lua la aceste înălțimi, dar apărarea noastră aeriană, apărarea antirachetă și Forțele Aeriene le vor lua la aceste înălțimi: luptătorii le pot duce acolo”, a explicat el.

Potrivit lui Svitan, aceste drone nu sunt capabile de viteză mare – până la 150-200 de kilometri. Ele nu sunt manevrabile, iar la aceste altitudini, aproape orice luptător le primește și aproape orice sistem de apărare aeriană.

“Noile sisteme care ne vor fi transferate acum sunt IRIS-t German și în special NASAMS norvegian-American – în general ocupă până la 20 de kilometri de altitudine. Pentru aceste sisteme de apărare aeriană, aceasta este o țintă foarte ușoară”, a subliniat Svitan.anterior, s-a raportat că Iranul ar fi trimis deja Rusiei primul lot de drone în schimbul Su-35.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.