expertul a răspuns Când APU va merge pe contraofensivă/foto REUTERS

Rusia a intensificat atacurile în toate direcțiile: de la Kharkiv la Kherson, situația este dificilă peste tot. Punctul de cotitură al acestui război va veni după ce Ucraina primește și stăpânește mostre moderne de arme occidentale.

Acest lucru a fost declarat de expertul militar Vladislav Seleznev într-un interviu acordat lui OBOZREVATEL.

Datele Statului Major General privind pierderile rușilor, unde există informații chiar și despre 400 de ocupanți morți, indică faptul că generalii lui Putin aruncă în mod activ unități înainte, fără a-și cruța personalul. Expertul a menționat că pe 26 aprilie, nivelul pierderilor a fost mult mai mic, cu o sută sau două.

Federația Rusă se întărește și sub stafide, transferând acolo aproximativ 500 de unități de echipament.

“În ce scop se face acest lucru? 9 mai este o dată sacră pentru Putin. La parada Zilei Victoriei din Piața Roșie din Moscova, va trebui să le spună rușilor despre ceva și încă nu este nimic de spus, se desfășoară lupte grele. Pentru a ajunge la unele poziții de infanterie, generalii lui Putin, după ce au primit o comandă de la Kremlin, acționează în ciuda pierderilor. De aceea există o dinamică atât de rigidă”, spune expertul.

Seleznev a menționat că punctul de cotitură al războiului va fi primirea armelor occidentale de către Ucraina. Artileria grea și alte sisteme moderne vor ajunge în cantitatea care va permite un impact pozitiv asupra cursului ostilităților, în a doua jumătate a lunii mai sau chiar mai aproape de începutul lunii iunie.

Expertul a menționat că consilierul șefului biroului președintelui, Alexey Arestovich, anunțase anterior o contraofensivă a forțelor de apărare de la mijlocul lunii iulie.

“Pentru aceasta, ea (armata ucraineană – UNIAN) va avea resursele corespunzătoare. Personalul, care a fost dezvoltat ca parte a celui de-al treilea val de mobilizare, va fi instruit, va stăpâni echipamentele și armele pe care le vor primi de la partenerii noștri occidentali. Începând cu 28 aprilie, există deja eșantioane separate de arme care sunt utilizate în mod eficient de către militarii noștri. Vorbim despre vehicule blindate de luptă Bushmaster, care ne-au fost livrate din Australia îndepărtată, echipamente britanice de apărare aeriană, NLAW, Javelin și alte arme antitanc”, a spus Seleznev.

Potrivit acestuia, armata ucraineană folosește efectiv arme de calibru mic primite de la Marea Britanie și prietenii noștri Baltici, din SUA, Spania.

“Aceasta este ceea ce este necesar aici și acum pentru apărare, deoarece armata ucraineană are foarte puține alte mijloace, în primul rând artilerie, în acest stadiu”, rezumă expertul.

Anterior, publicistul rus Andrei Piontkovsky a spus că Forțele Armate ale Ucrainei, după ce Occidentul oferă armele necesare, pot merge pe o contraofensivă, cel mai bun moment pentru el este mijlocul lunii mai.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.