Se creează condiții pentru trecerea la o contraofensivă/foto: Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina/FacebookSe creează condiții pentru trecerea la o contraofensivă/foto: Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina/Facebook

AFU va putea lansa o contraofensivă pe scară largă pentru a ocupa Teritoriile confiscate de ruși până în iulie, când se va acumula o masă critică de arme.

Acest lucru a fost declarat de către șeful Centrului pentru Studii Militare-juridice Alexander Musienko, Citat de RBC-Ucraina.

În opinia sa, acum apărătorii ucraineni încetinesc cu succes sau fac imposibilă avansarea inamicului în est. 

se creează condiții pentru o contraofensivă, a adăugat expertul.

“Următoarea etapă este că vom încerca să oprim avansul rusesc în toate direcțiile, în special în est, și vom acumula o masă critică de arme pentru a lansa un contraatac, iar rușii vor săpa și vor construi linii defensive”, a spus Musienko.

Cu condiția ca armele să fie furnizate în volumul necesar, a menționat analistul, o contraofensivă pe scară largă a forțelor ucrainene este posibilă până în iulie.

Războiul din Ucraina: date actualizate

Începând cu 24 mai, trupele rusești își continuă ofensiva în Donbas, concentrându-se pe încercuirea Lisichansk și Severodonetsk pentru a ajunge la granița administrativă a regiunii Luhansk.

în același timp, agresorul a tras Divizia Iskander în direcția belarusă.

Conform previziunilor experților și armatei, ocupanții pregătesc o ofensivă mare în sud; în acest scop, întăresc gruparea trupelor pentru atacuri în direcția Zaporozhye. 

în plus, rușii stabilesc poziții pe insula Zmeiny capturată. Manevrarea navelor Flotei Mării Negre a Federației Ruse continuă în Marea Neagră.

În ultima zi, alți 150 de ocupanți ruși și nouă tancuri au fost lichidate în Ucraina. Acum, numărul total de dușmani distruși în statul ucrainean este de aproximativ 29.350 de persoane. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.