expertul a vorbit despre dificultățile de capturare a Donechchina și a prezis cursul ulterior al războiului/foto facebook.com/GeneralStaff.ua

Va fi și mai dificil pentru ocupanții ruși să avanseze în regiunea Donetsk decât în Regiunea Luhansk. Și în viitor, APU poate elibera partea dreaptă a regiunii Herson, inclusiv Centrul regional.

astfel de gânduri au fost împărtășite de un expert în domeniul problemelor internaționale de securitate Yuri Fedorov într-un interviu acordat NV.

“Ritmul de ocupare a regiunii Luhansk a fost foarte scăzut. De ce cred că ofensiva din regiunea Donetsk va fi mai ușoară pentru trupele rusești? Nu-l văd. Există o cantitate mare de dezvoltare urbană, poziții destul de fortificate de-a lungul liniei Slavyansk-Kramatorsk-Bakhmut. Nu exclud că armata rusă va putea lua aceste orașe, dar nu este o chestiune de o lună”, a spus Fedorov.

Potrivit expertului, logistica este complicată în timpul asaltului din regiunea Donetsk. Este dificil pentru inamic să plaseze artileria pentru a asigura aceeași densitate de atacuri ca înainte. Separat, Fedorov a prezis evoluția situației în direcții diferite.

“În general, imaginea luptelor este următoarea: războiul pozițional actual va continua în regiunea Kharkiv timp de 2-3 luni. Avansul vâscos și lent al trupelor rusești în regiunea Donețk va continua. Și sper pentru ofensiva APU din sud, unde ne putem aștepta la dezocuparea părții drepte a regiunii Kherson și a orașului Kherson. În această direcție, în opinia mea, există șanse destul de serioase de succes”, a rezumat Fedorov.

Amintiți-vă că în Donbas, ocupanții încearcă în mod regulat să meargă în ofensivă, dar APU dă o mustrare demnă. Astăzi, pe 29 iulie, apărătorii ucraineni au respins atacurile în zonele Soledar, Vershka, Semigorye, Avdiivka, Kamenka, Krasnogorovka și Peskov.

În ceea ce privește eliberarea teritoriilor ocupate, Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, a numit termene critice. Acest lucru trebuie făcut în 3-6 săptămâni, altfel sarcina va deveni mult mai complicată mai târziu.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.