luptătorii ucraineni doboară în mod regulat drone rusești Orlan-10/fotografia Ministerului Apărării al Federației RuseLuptătorii ucraineni împușcă în mod regulat dronele rusești Orlan-10/fotografie a Ministerului rus al Apărării

Principala amenințare a dronelor rusești Orlan-10 pentru Forțele Armate ale Ucrainei este că ocupanții au multe dintre ele.

După cum a declarat Oleg Katkov, jurnalist, expert militar și redactor-șef al Defense Express, pentru canalul 24, începând cu 2021, se știa oficial despre peste 1 mie de unități de drone în serviciu cu armata rusă.

El este sigur că este cantitatea care compensează dezavantajele pe care le au aceste drone, și anume, optica slabă, incapacitatea de a atârna proiectile.

În plus, Katkov a avertizat că ocupanții s-au antrenat să creeze circuite de recunoaștere a grevei care să permită transmiterea informațiilor de la dronă la punctul de control cu o întârziere minimă. În acest sens, expertul a numit distrugerea operatorilor UAV drept unul dintre obiectivele prioritare pentru APU:

“Dacă există o oportunitate de a distruge mașina de control, este foarte bine. Nu distrugeți drona în sine, ci oamenii care o controlează. Nu poți învăța astfel de specialiști într-o perioadă scurtă de timp.”

Vorbind despre distrugerea dronelor în sine, Katkov a menționat în special britanicul Martlet MANPADS, care s-au dovedit deja în această chestiune.

anterior, ofițerul ucrainean de informații aeronautice a povestit despre caracteristicile UAV-ului rus “Orlan-10”.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *