Ucraina va primi două baterii NASAMS/screenshot Ucraina va primi două baterii NASAMS/screenshot

Bateriile sistemelor de rachete antiaeriene NASAMS, pe care Ucraina urmează să le primească, nu numai că vor proteja orașele de rachetele rusești, ci vor ajuta și APU să distrugă alte ținte inamice.

După cum a declarat șeful Centrului pentru studii militar-juridice, Alexander Musienko, pentru canalul 24, bateriile includ nu numai lansatoare, ci și mașini pentru încărcare, detectarea țintelor și întreținerea complexelor.

“Există 9 lansatoare în aceste NASAM-uri care sunt planificate în prezent pentru noi, iar restul sunt stații radar, posturi de comandă, mașini de încărcare etc., respectiv, există 9 lansatoare în fiecare baterie”, a explicat el.

Expertul a adăugat, de asemenea, că este imposibil să distrugi bateria NASAMS cu o singură lovitură: radarele de lansare și centrele de comandă pot fi instalate în diferite puncte.

Anterior, sa raportat că Ucraina va primi două baterii de sisteme de rachete antiaeriene NASAMS și nu doar două Sam-uri.

Înainte de aceasta, existau informații că Ucraina va primi trei sisteme NASAMS norvegiano-Americane din Statele Unite.

înainte de aceasta, a devenit cunoscut faptul că administrația președintelui american Joe Biden intenționează să cumpere Ucraina un sistem avansat de apărare antirachetă NASAMS. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.