APU probabil se deplasează la Kherson/foto Unian, Evgeny Kravs APU, probabil se deplasează la Kherson/foto Unian, Evgeny Kravs

Operațiunea pentru eliberarea viitoare a Kherson nu ar trebui să fie acoperită acum, dar există deja premise optimiste pentru eliberarea părții din dreapta a regiunii, pe care se află centrul regional.

Potrivit expertului militar Peter Chernik, o astfel de operațiune necesită multă tăcere informațională, a declarat el pentru canalul 24. Chernik a subliniat că ocupanții monitorizează îndeaproape și utilizează datele care sunt făcute publice.

“În opinia mea, există premise militare-strategice foarte bune pentru eliberarea malului drept al Niprului în regiunea Herson. Dar nu merită să vorbim despre asta în detaliu”, spune expertul.

Anterior, analiștii americani au remarcat că ocupanții exploatează activ malurile râului Ingulets. Chernik se asigură: APU le poate șterge cu lovituri bine direcționate de la artileria cu rază lungă de acțiune.

El consideră un alt fapt important: dacă inamicul exploatează terenurile ocupate, atunci situația nu este cea mai bună pentru el și rușii nu au de gând să meargă mai departe.

cu o zi înainte, Institutul American pentru studiul războiului a spus că forțele de apărare ucrainene se pregătesc probabil să lanseze sau au lansat deja o contraofensivă în regiunea Herson.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *