Expert prezice ofensiva rușilor pe Seversk/foto: Sergey GaidaiExpertul prezice ofensiva rușilor asupra Seversk/foto: Sergey Gaidai

În ciuda rapoartelor periodice ale Statului Major General că AFU a respins noi atacuri ale rușilor, nu se vorbește încă despre stabilizarea liniei frontului.

această opinie a fost exprimată de expertul militar Alexander Kovalenko pe canalul 24.

Expertul a reamintit că ocupanții din Donbas au încă un avantaj cantitativ. Cu toate acestea, progresul lor este influențat de atacurile reușite ale APU asupra depozitelor și punctelor de control. Dar inamicul are încă o anumită putere de a avansa, afirmă Kovalenko.

“De exemplu, sunt foarte îngrijorat de direcția Seversk, există posibilitatea ca aceștia să-și sporească progresul în această direcție”, a spus el.

Potrivit expertului, chiar și cu acest scenariu, intensitatea ofensivei inamice va fi complet diferită. Acum ocupanții nu au potențialul de a lua măsuri rapide.

Kovalenko prezice că rușii vor încerca în curând să stea în defensivă aproape de-a lungul întregii linii frontale. În cazul în care apărarea este slăbită, APU va contraataca, iar inamicul se va retrage. Vor exista din ce în ce mai multe “gesturi de bunăvoință” din partea rușilor, a sugerat expertul.

anterior, ucrainenilor li s-a spus despre puterea bateriilor NASAMS pe care APU ar trebui să le primească.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *