HIMARS lucrează pe prima linie/fotografia Statului Major General HIMARS lucrează pe prima linie/fotografia Statului Major General

Armata ucraineană nu are încă suficiente arme pentru o contraofensivă în toate direcțiile, dar situația se va schimba probabil în viitorul apropiat.

Această opinie a fost exprimată de un expert militar, general-maior al Forțelor Armate din Ucraina Serghei Savchenko pe canalul 24.

Potrivit acestuia, armele occidentale care au ajuns în Ucraina au ajuns în cantități limitate și cu un tip limitat de muniție. Este vorba în primul rând despre HIMARS. În ciuda acestui fapt, APU a reușit să echilibreze situația din față în multe momente.

“Cred că armele vor veni în continuare. Noul pachet de ajutor are deja 3 mii de muniții pentru HIMARS. Ce fel de detalii nu sunt dezvăluite, ele pot fi diferite”, spune expertul.

După cum remarcă Savchenko, muniția livrată este ” instrumente chirurgicale cu care să taie o tumoare canceroasă – trupele agresorului-pe teritoriul nostru.” Ucrainenii obișnuiți din spate așteaptă, de asemenea, noi sosiri de arme.

“Pentru că acum forțele noastre armate demonstrează – acestea sunt încă “flori”. Și “boabele” vor fi în viitorul apropiat. Sunt convins de acest lucru”, prezice expertul.

în ajunul consilierului șefului OPU, Alexey Arestovich, a declarat că Ucraina a fost catastrofal de arme.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.