aproximativ 2,9 mii de rachete au fost deja lansate în Ucraina/ilustrația REUTERSAproximativ 2,9 mii de rachete au fost deja trase în Ucraina/REUTERS ilustrare

Niciunul dintre sistemele existente de apărare aeriană și de apărare antirachetă nu este 100% eficient.

o astfel de declarație a fost făcută de către un expert militar, colonelul Serghei Grabsky, rapoarte RBC-Ucraina.

Potrivit lui. chiar și sistemul Iron Dome nu îndeplinește cerințele războiului purtat în Ucraina.

“Aproximativ 2,9 mii de rachete au fost deja lansate în Ucraina. Există sisteme de apărare aeriană, dar au fost create și dezvoltate în anii 70, când nu era de așteptat utilizarea rachetelor de croazieră la o asemenea scară. Aceste sisteme au fost concepute pentru a doborî bombardiere, luptători și alți transportatori, dar nu rachete de croazieră. Nu au fost create astfel de complexe care să poată face față unei astfel de invazii de rachete de croazieră”, a remarcat Grabsky.

“Utilizarea acelor sisteme care ni se oferă este o improvizație și nu s-a arătat încă. Niciun sistem de apărare aeriană și antirachetă nu este 100% eficient”, a adăugat el.

Reamintim, potrivit președintelui Ucrainei Vladimir Zelensky, Rusia a lansat 2.960 de rachete în orașele ucrainene:”ținta principală a rachetelor este obiectele civile.”potrivit lui,aceasta este o tactică a Rusiei, care are ca scop alungarea oamenilor din orașele noastre și de a face fiecare ucrainean se simt frica de un stat terorist.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.