trupele rusești au ocupat Kherson la începutul lunii martie/REUTERS foto trupele rusești au ocupat Kherson la începutul lunii martie/foto de REUTERS

Cunoscutul expert militar Oleg Zhdanov a răspuns la întrebarea dacă apărătorii ucraineni vor putea elibera Kherson de invadatori până la sfârșitul verii.

și-a exprimat opinia în acest sens într-un interviu acordat TSN.

“Astăzi este foarte optimist. De ce? Pentru că totul va depinde de ritmul și volumul de primire a armelor occidentale”, a spus el.

După cum a menționat Jdanov, faptul că APU a respins prima linie de apărare a armatei ruse lângă Kherson indică starea morală și psihologică slabă a rușilor: nu sunt pregătiți să stea “până la ultima picătură de sânge” apărând aceste linii.

“S-au retras din prima linie. I-am scos din prima linie cu un efort minim. Același lucru se poate întâmpla și pe a doua și a treia linie”, crede expertul.

Zhdanov a adăugat că astfel de succese sunt bune pentru armata ucraineană, dar ar trebui să se țină seama și de faptul că invadatorii extind mai atent a doua linie de apărare în fața lui Herson.

reamintim că locuitorii din Herson ocupat temporar sunt îndemnați să evacueze. Ucrainenii pot chiar să plece prin Crimeea. Este deosebit de important ca familiile cu copii să evacueze.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.