jurnalist american ucis pe loc/fotografie facebook

Jurnaliștii din Statele Unite au fost împușcați într-o mașină când au ajuns la podul aruncat în aer lângă Irpen pentru a documenta consecințele acțiunilor militare ale Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei.

Acest lucru a fost anunțat de către consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei Vadim Denisenko la un briefing.

“Au traversat podul spre partea opusă și s-au îndreptat în direcția orașului Irpen. Ulterior, șoferul unei mașini Lada verzi s-a apropiat de ei și s-a oferit să-i însoțească în jurul orașului, și anume la un alt pod aruncat în aer pe care îl căutau. Corespondenții au fost de acord și s-au îndreptat în direcția străzii Sobornaya spre cel mai apropiat cartier rezidențial din Yesenin. S-au oprit pe carosabil și au început să fotografieze casele bombardate și teritoriul adiacent al acestui cartier rezidențial”, a spus Denisenko.

Potrivit acestuia, câteva minute mai târziu au apărut doi soldați în uniforme verzi – reprezentanți ai Federației Ruse cu mitraliere și au tras două focuri de avertizare în sus. El a menționat că șoferul din mașină cu jurnaliștii a reacționat la focuri și s-a întors brusc în direcția opusă. “Și ocupanții au început să tragă asupra mașinii cu explozii automate”, a spus Denisenko.

După cum știți, în timpul bombardamentului, jurnalistul Reno Brent, născut în 1971, a murit pe loc din cauza rănilor sale – a primit o rană împușcată la cap. Un alt jurnalist Juan Arredondo, născut în 1975, a primit o rană împușcată și este tratat la Spitalul okhmatdet din Kiev. Potrivit medicilor, nu există nicio amenințare la adresa vieții jurnalistului rănit.

Denisenko a menționat că, după bombardament, mașina a fost avariată și s-au mutat într-o altă mașină și au mutat corpul jurnalistului ucis acolo, au condus la podul din apropierea satului Romanovka, iar de acolo au fost aduși la Kiev. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.