luptător-bombardier F-15E Strike Eagle/US Air Force luptător-bombardier F-15E Strike Eagle/US Air Force

Adoptarea legii lend-lease pentru Ucraina înseamnă că Statele Unite pot furniza forțelor noastre armate toate armele necesare suficiente pentru a învinge Federația Rusă.

Nu există încă o listă clară. Dar dacă Kievul și Washingtonul sunt de acord că avioanele de luptă sunt necesare pentru a câștiga, atunci cel mai probabil Ucraina le va obține.

Dar este necesar să ne dăm seama că orice luptător modern este o armă extrem de complexă de înaltă tehnologie. Și alte zeci de oameni de pe teren lucrează pentru a se asigura că își îndeplinește sarcina, pe lângă pilot. Adică, atunci când se ridică problema obținerii luptătorilor occidentali, este necesar să se înțeleagă că sub acest concept se află transferul întregului complex de infrastructură terestră, piese de schimb, arme și instruire nu numai piloți, ci și tehnicieni.

 F-15 /US Air ForceF-15/US Air Force

În același timp, mai devreme sau mai târziu, problema înlocuirii MiG-29 și Su-27 Sovietice în Forțele Aeriene ale Ucrainei va trebui totuși rezolvată. Prin urmare, rămâne întrebarea cu care aeronavele americane vor fi cele mai eficiente pe cerul Ucrainei și pe care Statele Unite vor fi de acord să le transfere. La urma urmei, lend-lease este un ajutor voluntar, nu o datorie. De aceea, cu probabilitatea maximă, armele care sunt suficiente în forțele armate americane vor fi transferate.

De aceea, UNIAN publică o serie de materiale pe aeronavele americane, pe care APU le poate conta în mod realist datorită lend-lease.

F-15 luptător și multifuncțional F-15E Strike Eagle

În afară de scumpul astronomic F-22 de generația a cincea, care nu a fost niciodată exportat, F-15 este un luptător american puternic și înarmat. În ciuda vârstei sale de 46 de ani, Statele Unite nu trebuie să-și ia rămas bun de la această aeronavă, deoarece are o capacitate de încărcare uimitoare și versatilitate de utilizare. Și actualizările constante își păstrează eficiența reală la un nivel ultra-înalt.

 F-15 /US Air ForceF-15/US Air Force

În plus față de un număr mare de upgrade-uri, F-15 ar trebui să fie distins ca un luptător foarte specializat și un multifuncțional F-15E Strike Eagle. De fapt, acestea sunt aeronave destul de diferite în ceea ce privește capacitățile, iar principalul lucru este că F-15E este o aeronavă versatilă care poate fi utilizată la fel de eficient atât pentru a obține un avantaj în aer, cât și pentru atacurile cu bombă. Și această universalitate nu se realizează prin limitarea posibilităților.

Pentru că nu-i pasă ce să ducă pe cer pentru o misiune de luptă cu zece rachete AIM-120 cu rază lungă de acțiune, cu o rază de lansare mai mare de 160 km. Ce să faci o misiune de bombardare cu douăzeci de bombe de precizie. Sau lansați lovituri cu rază lungă de acțiune cu rachete de croazieră. Ei bine, doar în caz, arma de 20 mm a rămas pe ea.

 F-15 /US Air ForceF-15/US Air Force

F-15E este pur și simplu plin de toate sistemele și senzorii imaginabili, inclusiv un sistem integrat de război electronic și sistemul radar de imagistică termică LANTIRN pentru descoperirea la joasă altitudine și utilizarea armelor de înaltă precizie. Și unele caracteristici ale F-15E nu sunt încă dezvăluite.

Caracteristici ale F-15E Strike Eagle

Adică, pentru piloții militari, F-15E este un adevărat supermarket aerian, în care există totul pentru a finaliza orice sarcină. De aceea există doi piloți pe acest avion – pilotul și operatorul de arme. Și acesta este un factor foarte important, deoarece numărul de sisteme pentru o persoană este prea mare.

Și, în general, F-15E nu este cea mai ușoară aeronavă, mai ales în întreținere. Și vorbim nu numai despre sistemele electronice, ci cel puțin despre faptul că F-15E este o aeronavă cu două motoare.

 F-15E Strike Eagle /US Air ForceF-15E Strike Eagle/US Air Force

De asemenea, F-15E este departe de a fi economic, deoarece o oră de zbor “pașnic”, fără utilizarea armelor, este de 27 de mii de dolari. Are cerințe sporite pentru calitatea pistelor datorită sarcinii specifice mari. Și avionul în sine nu este ieftin, deoarece chiar și pentru Forțele Aeriene ale SUA în versiunea “modernizată” a F-15EX, costă 80 de milioane de dolari.

În ceea ce privește numărul de mașini din Statele Unite, vorbim despre 219 de unități ale F-15E Strike Eagle, în care linia de operare este deja finalizată. Pentru înlocuirea lor, Pentagonul intenționează să cumpere F-15EX de la Boeing.

De asemenea, nu confundați F-15E, care este o aeronavă multifuncțională, cu F-15C sau F-15D – “luptători de rasă pură”. Există mai mult de 223 de unități F-15C/D în Forțele Aeriene ale SUA și Garda Națională. Dar specializarea îngustă A F-15C/D este un lucru foarte șic pentru Ucraina. Dar este F-15E Strike Eagle, din punct de vedere al eficienței și multitasking-ului, în afara concurenței.

 luptător-bombardier F-15E Strike Eagle/US Air Force luptător-bombardier F-15E Strike Eagle/US Air Force

caracteristicile F-15E Strike Eagle

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.