pentru a captura Severodonetsk este o sarcină fundamentală pentru ocupanți/fotografie ua.depositphotos.comCapturarea Severodonetsk este o sarcină fundamentală pentru ocupanți/fotografie ua.depositphotos.com

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, spune că se face totul pentru a restrânge Ofensiva asupra Severodonetsk.

el a afirmat acest lucru într-un mesaj video care a fost difuzat în aerul teletonului de informații.

“Rusia s-a apropiat prea mult de Severodonetsk. A adunat prea multe forțe în Donbasul nostru. Eram prea pregătit pentru ofensiva de acolo”, a spus președintele.

Zelensky a numit foarte simbolic faptul că armata rusă și-a început încercarea de a captura Severodonetsk intrând într-un hotel numit Mir.

“Lumea este prima țintă pentru Rusia. După ce ne-au luat lumea în 2014, ocupanții vor să ia orice altceva. Literalmente totul. Ei vor să nu ne lase nici o libertate, nici case, nici viață”, a adăugat el.

Potrivit șefului statului, ca urmare a grevelor rusești din Severodonetsk, întreaga infrastructură critică a orașului a fost deja distrusă, 90% din case au fost avariate, mai mult de două treimi din Fondul de locuințe al orașului a fost complet distrus, nu există comunicare în oraș și continuă bombardarea constantă.

“Capturarea Severodonetsk este o sarcină fundamentală pentru contingentul de ocupație. Și nu le pasă câte vieți vor trebui să plătească pentru această încercare de a ridica steagul rus pe bulevard – cât de amar Sună acum acest nume – Prietenia Popoarelor, 32, unde se află administrația Severodonetsk. Facem totul pentru a limita această ofensivă”, a subliniat Zelensky.

El a subliniat că nu a existat o zi fără a încerca să găsească mai multe arme, arme mai moderne pentru a proteja pământul și oamenii ucraineni.

“Și sunt recunoscător tuturor și tuturor celor care dețin apărarea Severodonetsk și demonstrează ocupanților că lumea va fi în continuare a noastră. În întregul nostru stat, în întregul Donbas și, desigur, în Severodonetsk”, a adăugat șeful statului.

După cum a raportat UNIAN, potrivit ministrului adjunct al Apărării Anna Malyar, luptele acerbe continuă acum lângă Severodonetsk, Regiunea Luhansk. Situația din oraș este dinamică și este imposibil să vorbim despre rezultate.

În rezumatul de seară pentru 29 mai, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina notează că în estul Ucrainei, invadatorii ruși încearcă să înconjoare armata ucraineană în zona Lisichansk și Severodonetsk și să blocheze principalele rute logistice.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.