echipament militar rus în regiunea Kherson/screenshot echipament militar rus în regiunea Kherson/screenshot

Kherson, ocupat de ruși, a rămas fără comunicare din 30 mai, locuitorii orașului nu își pot contacta rudele și chiar pot apela o ambulanță. În același timp, ocupanții încearcă să prezinte faptul că Ucraina ar fi abandonat rezidenții locali.

corespondentul Yana Samko a spus “Apostrof” despre acest lucru.

Potrivit acesteia, începând cu seara zilei de 30 mai, mașinile cu difuzor au început să circule în jurul orașului, unde locuitorilor din Kherson li s-a spus că “autoritățile de la Kiev” au deconectat conexiunea.

“De fapt, după aceea, au început o serie de explozii foarte puternice. Ce anume, unde și dacă există victime nu este încă cunoscut, deoarece orașul nu are deloc comunicare. Tot ce avem astăzi sunt câteva puncte Wi-Fi de la unii furnizori locali, care probabil încă servesc Internetul prin Rusia. Prin aceste puncte, pentru ala care vă alăturați în rețelele sociale, cum ar fi Facebook sau Instagram, sau anumite site-uri ucrainene pot fi accesate numai prin VPN. Orice altceva nu funcționează. Nu există nicio legătură nici în Kherson, nici în alte orașe”, a explicat corespondentul.

pentru a relua comunicarea, ocupanții ruși oferă rezidenților Herson noi cartele SIM.

“Ei vând cinci pachete de pornire într-o singură mână, dar trebuie să furnizați detaliile pașaportului. În același timp, nimeni nu înțelege cum să completeze aceste pachete de pornire în continuare. Astăzi sunt considerate de unică folosință. Din nou, comunicarea cu aceste cartele SIM nu funcționează. Numai Internetul funcționează, dar foarte slab. Se remarcă faptul că acest Internet este difuzat din Crimeea. Există deja o conexiune la Internet proastă acolo și au început să o distribuie în regiunea Herson”, spune corespondentul.

o parte din așezările din regiune (Novaya Kakhovka, Genichesk, Skadovsk) rămân deloc fără comunicare.

“Ceea ce se întâmplă acolo este în general necunoscut. Oamenii sunt speriați, oamenii nu înțeleg cum pot trăi fără comunicare, deoarece nici măcar o ambulanță nu poate fi chemată. Când a avut loc recent un accident în centrul orașului-un zetka s-a prăbușit într-o mașină civilă, a fost chemată o ambulanță, trimițând oameni cu mașina pentru a aduce lucrători medicali. Acesteminutele sunt întotdeauna importante catastrofal. Din păcate, ele pot afecta această situație. Așa trăim acum: complet fără comunicare, complet fără Internet, fără capacitatea de a afla chiar și știri actuale. Tot ce reușește sunt câteva fragmente. Unele note, unele mesaje specifice sunt transmise”, a subliniat corespondentul.

Ea a spus că rușii încă împiedică evacuarea civililor, precum și prevenirea importului de medicamente, alimente, combustibil.

“Situația cu acest lucru este catastrofală, pentru că ceea ce avem astăzi este ceea ce este importat din Crimeea. Dar la etichetele de preț umflate de două sau trei ori. Din păcate, oamenii nu au alte opțiuni astăzi”, a menționat Samko.

De la începutul ocupației orașului, prețurile multor bunuri au crescut acolo, unele dintre ele au crescut de mai multe ori.

“Ouăle costă 80-100 grivne. Făina și zahărul erau foarte scumpe. Acum, prețul cerealelor, făinii, ouălor a scăzut foarte mult, pentru că fermierii nu au unde să-l vândă, cu excepția exportului în Crimeea și nu se străduiesc pentru acest lucru. Dar pentru produsele de igienă, produsele chimice de uz casnic, prețul este foarte ridicat – undeva de două sau trei ori mai scump. Dacă detergentul de spălat vasea fost posibil să cumpere pentru 30 grivne, dar acum este de 90 grivne, cel puțin. Astfel de indicatori se aplică aproape tuturor elementelor esențiale. Aceeași situație este și cu medicamentele-acestea au devenit de două, trei sau patru ori mai scumpe. În ciuda faptului că sunt importate din Crimeea, prețul pentru ele este mai mare decât pentru cele rămase de la furnizorul ucrainean”, a spus corespondentul.

Anterior, UNIAN a raportat deja că comunicațiile mobile s-au pierdut în Kherson și în regiune. Ocupanții manipulează și acuză în mod constant forțele armate atât de faptul că comunicarea este pierdută, cât și de faptul că are loc bombardarea. În același timp, ocupantul introduce un operator rus cu codul +7 și începe să distribuie carduri mobile.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.