Ucraina trebuie să obțină imediat sisteme de apărare aeriană /foto REUTERSUcraina trebuie să obțină imediat sisteme de apărare aeriană/foto REUTERS

Fără furnizarea de sisteme de apărare aeriană occidentale, nu se poate vorbi despre o contraofensivă puternică.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost anunțat în timpul unui briefing de către directorul Centrului de cercetare, conversie și dezarmare a armatei, Valentin Badrak.

Potrivit lui Badrak, pentru ca Ucraina să fie pregătită pentru o contraofensivă, are nevoie de arme cu o generație mai mare decât cea rusă.

“Ucraina trebuie să obțină imediat sisteme de apărare aeriană, deoarece fără ele este imposibilă o contraofensivă. De exemplu, pentru a furniza sisteme NASAMS sau rachete IRIS-t, producția lor este necesară, astfel încât să putem vorbi despre trimiterea lor în Ucraina în cel mai bun caz la sfârșitul anului. Din aceasta putem concluziona că nu se vorbește încă despre o contraofensivă puternică. Deși, dacă s-ar primi avioane de luptă, situația ar putea fi diferită”, a menționat el.

De asemenea, în opinia sa, printre lista celor mai necesare poziții de arme în prezent pentru Ucraina se numără rachetele anti-navă NSM și rachetele tactice operaționale pentru instalațiile HIMARS.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *