Vereshchuk spread rusă fals despre schimburi de prizonieri/foto UNIAN

Pe lângă demiterea primarului din Melitopol, Ivan Fedorov, nu s-au efectuat schimburi între Ucraina și Rusia.

Viceprim-ministru-Ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate din Ucraina Iryna Vereshchuk a spus acest lucru într-un comentariu adresat jurnaliștilor.

“Până acum, nu am efectuat niciun schimb. Ceea ce transmite Federația Rusă nu corespunde realității”, a subliniat ea.Vereshchuk a subliniat că singurul schimb care a avut loc a fost schimbul de primarul din Melitopol.

Mass-media rusă cu referire la Ministerul rus de Externe a raportat că Ucraina și Federația Rusă au efectuat deja două schimburi de prizonieri.

După cum a raportat UNIAN, răpirea lui Fedorov de către invadatori a devenit cunoscută pe 11 martie, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a calificat această răpire drept crimă de război.

Pe 16 martie, a devenit cunoscut faptul că Fedorov a fost eliberat din captivitatea ocupanților ca urmare a unei operațiuni speciale. El a fost schimbat pentru nouă recruți ruși.

Ulterior, Fedorov a anunțat pe Teledon că a fost într-un centru de detenție preventivă din Melitopol pentru toate cele șase zile de captivitate.Zelensky i-a acordat lui Fedorov Ordinul “Pentru Curaj” de gradul III.

auto-proclamat după răpirea lui Fedorov, primarul interimar al Melitopol, adjunct al Consiliului Local din “blocul de opoziție” Galina Danilchenko a fost informat de suspiciune de trădare.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.