ofițerul de brigadă 95 a spus că ajută APU să protejeze cerul peste Ucraina/foto UNIANUn ofițer al Brigăzii 95 a spus că el ajută AFU pentru a proteja cerul peste Ucraina/foto UNIAN

Un ofițer ucrainean din cea de-a 95-a brigadă separată de asalt aerian, Yuriy Kochevenko, a spus că la începutul războiului, armata rusă a considerat aviația unul dintre avantajele sale, dar forțele ucrainene de apărare aeriană au fost foarte subestimate. Acum, după 100 de zile de la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, ocupanții se tem să zboare chiar pe teritoriul nostru.

Povestea apărătorului ucrainean din cel de-al 95-lea ODSHBR a fost publicată de comandantul-șef al Forțelor Armate din Ucraina Valery Zaluzhny pe pagina sa oficială de Facebook.

“În primele zile, propaganda rusă a raportat în mod viu că apărarea aeriană și aviația ucraineană au fost distruse. Acum, inamicul cu avioanele sale este literalmente înghesuit undeva acolo la altitudini extreme, la distanță extremă, pentru că este pur și simplu “futut” de apărarea noastră aeriană. Avioanele lor cad ca muștele moarte”, a spus Kochevenko.

Este raportat că mai devreme Kochevenko a luptat în Donbas, dar ocupanții nu au folosit aviația acolo. Prin urmare, pentru prima dată, comanda de luptă: “atenție, aer!”ofițerul a auzit abia pe 24 februarie 2022.

“A fost prima dată în viața mea. Am experiență de luptă în Donbass, unde inamicul folosea atât artilerie, cât și tancuri, dar aproape că nu exista aviație. În acel moment, mi-am dat seama că nu știam la ce să ne așteptăm. Bombardarea covoarelor, racheta masivă și atacul cu bombă – ce va fi? Au rezistat și au început să lucreze. La început, avioanele lor s-au simțit nepedepsite. Au intrat cu nerușinare la înălțimi și direcții convenabile pentru ei înșiși, au efectuat atacuri aeriene precise”, își amintește Yuri.

Din prima zi a invaziei pe scară largă, inamicul a folosit în mod activ aviația, distrugând infrastructura civilă, clădirile rezidențiale, ucigând civili.

Citește și:  Germania a clarificat că furnizarea de apărare aeriană către Ucraina va dura luni Germania a clarificat faptul că furnizarea de apărare aeriană către Ucraina va dura luni Garda Națională a aterizat a treia aeronavă de atac rusă cu un ac Garda Națională a aterizat “acul” pentru al treilea avion de atac ruslăudatul Rashist Su-35, distrus MiG-29 al Forțelor Aeriene ucrainene - ce fel de avion este acesta lăudatul Rashist Su-35, distrus MiG-29 al Forțelor Aeriene ucrainene – ce fel de avion este acesta

Războinicul a recunoscut că nu a înțeles la ce să se aștepte. În primele zile ale războiului, aviația rusă s-a simțit nepedepsită. Avioanele au intrat la altitudini și direcții convenabile pentru ei înșiși și au dat lovituri precise. Acum totul sa schimbat.

Potrivit ofițerului, acum MANPADS de uz casnic sunt utilizate în mod activ pentru a proteja cerul ucrainean și cele furnizate de aliați: American Stinger, polonez Piorun, Britanic STARSTREAK MANPADS.

“Apropo, Starstreak s-a dovedit foarte eficient împotriva dronelor. Distrugem UAV-urile rusești Orlan în fiecare zi. Am tăiat aripile inamicului, acum sarcina noastră este să-i scoatem ochii”, explică Kochevenko.

Potrivit lui, Numărul de avioane inamice și elicoptere doborât în zona lor de responsabilitate este “foarte decent.”

ofițerul recunoaște că aceste câteva luni l-au făcut să regândească mult.

“Mă lupt aici lângă băieții cu care am fost în Donbas. Uneori există un sentiment de acest lucru … deja vu. Se pare că au luat acești ani și i-au tăiat, ca în instalație. Și iată-ne din nou, soldați din nou și luptând cu același inamic. Deși natura luptelor, desigur, sa schimbat foarte semnificativ. Rolul apărării aeriene sa schimbat, de asemenea. Eficacitatea reală este considerată nu de avioanele doborâte, ci de faptul că inamicul se teme să-și folosească aeronava. Aceasta înseamnă că facem totul bine”, spune Yuri.

puterea, spune armata, oferă o conștientizare absolută a ceea ce Ucraina se luptă pentru.

“Apărăm nu doar pământul, ci viitorul copiilor noștri”, este sigur. – “Aceasta este cu adevărat ceea ce inspiră. Când este dificil, îți dai seama cine este în spatele tău și faci doar ceea ce trebuie să faci. Mulțumim tuturor celor care se roagă pentru noi, ne sprijină și ajută Forțele Armate ale Ucrainei la maximum. Credința în victorie s-a transformat deja în încredere. Dar acesta nu este un motiv de relaxare. Aceasta înseamnă că trebuie să depunem și mai multe eforturi, să ne concentrăm și mai mult asupra locului nostru. Când toată lumea își face treaba ca și cum victoria depinde personal de ei, nimeni nu ne va birui.”

 Yuri Kochevenko a povestit cum Forțele Armate ale Ucrainei distrug aviația rusă/fotografie facebook.com/CinCAFU Yuri Kochevenko a povestit cum Forțele Armate ale Ucrainei distrug aviația rusă/foto facebook.com/CinCAFU

Reamintim, potrivit Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, la 3 iunie, 210 de aeronave și 175 de elicoptere au fost distruse în Ucraina.

 După cum a raportat UNIAN, cu o zi înainte, cancelarul German Olaf Scholz a promis că va furniza Ucrainei un sistem modern de apărare aeriană IRIS-t SLM și un radar modern care va detecta obuziere inamice, mortare și artilerie rachetă. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.