Alexey Reznikov a spus ce să facă rezidenților teritoriile ocupate de Rusia, care au fost mobilizate cu forța pentru războiul din Ucraina pentru a supraviețui/foto UNIAN

Ministrul Apărării Alexei Reznikov a cerut locuitorilor din anumite raioane din regiunile Donețk și Luhansk și Crimeea care participă la războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei să se alăture armatei ucrainene și să se predea.

el a anunțat acest lucru pe Facebook.

“Continuăm să vă considerăm cetățeni ai Ucrainei. Cei care nu au devenit colaboratori și nu au comis infracțiuni nu sunt în pericol. Dacă sunteți mobilizat cu forța în armata rusă Acum, faceți totul pentru a evita să ajungeți pe front. Fugi, ascunde-te”, a spus el.

dacă acest lucru nu ar putea fi evitat, Reznikov a cerut să caute o modalitate de a trece imediat la partea armatei ucrainene.

“Îți vei salva viața. Acesta este principalul lucru. Ne vom ocupa de restul mai târziu”, a spus el.

șeful Ministerului Apărării s-a adresat și celor care și-au schimbat jurământul în 2014.

“Ați comis o crimă împotriva Ucrainei, împotriva poporului ucrainean. Știi mai bine ca oricine că rușii te tratează ca potențiali trădători. Prin urmare, ele sunt direcționate către cele mai periculoase puncte. Viața ta nu valorează nimic pentru ei. Vedeți că Rusia va pierde cu siguranță acest război. Dacă vrei să trăiești, fugi. Sau să se predea”, a sfătuit el.

Reznikov a menționat că, dacă astfel de persoane sunt capabile să se predea împreună cu echipamentul, să furnizeze informații importante, să ajute la capturarea ofițerilor ruși, acest lucru va fi luat în considerare în timpul urmăririi penale ca o circumstanță atenuantă semnificativă.

“salvează-ți viața, ispășește sentința, ai șansa să o iei de la capăt în lume. Doar nu întârzia”, a adăugat el.

Amintiți-vă că dimineața devreme, pe 24 februarie, trupele ruse au intrat în Ucraina. La începutul războiului, inamicul a bombardat instalațiile militare și apoi a atacat așezările pașnice, în special Kiev, Kharkiv, Chernihiv și Mariupol.

Ulterior, au avut loc mai multe runde de negocieri între Ucraina și Rusia, până când părțile au ajuns la un acord privind încetarea focului.potrivit datelor oficiale, aproximativ 2.357 de persoane au fost ucise doar în Mariupol începând cu 14 martie.

consilier al șefului biroului președintelui Alexey Arestovich a prezis că războiul împotriva Rusiei în Ucraina ar putea încheia într-una sau două săptămâni sau la mijlocul lunii aprilie.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.