REUTERS Photo

Federația Rusă desfășoară mobilizare sub acoperire în diferite districte federale pentru a trimite la război în Ucraina.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina începând cu ora 18:00 pe rețeaua socială Facebook.

Potrivit raportului, forțele de ocupație și-au pierdut potențialul ofensiv, avansul lor a fost oprit în aproape toate direcțiile. Inamicul continuă să sufere pierderi, are probleme semnificative cu recrutarea unităților și unităților cu personal, logistică.

“Pentru a compensa pierderile personalului unităților armatei de ocupație Ruse, comisariatele militare din Kuban, Primorsky Krai, regiunea Yaroslavl și regiunile Districtului Federal Ural desfășoară activități de mobilizare sub acoperire. Cu toate acestea, populația acestor regiuni nu dorește să participe la război. Există cazuri masive de evaziune din serviciu”, se arată în raport.

“În același timp, propagandiștii ruși au început să pregătească populația Federației Ruse pentru un război lung. Canalele oficiale de comunicare răspândesc propaganda despre presupusele succese în așa-numita “operațiune militară specială”, se organizează evenimente publice în sprijinul războiului din Ucraina”, se spune în raport.

Activitățile de mobilizare continuă și în teritoriile ocupate temporar din regiunile Luhansk și Donetsk.

“Conducerea instituțiilor de învățământ (școli tehnice, Institute) a efectuat apeluri pentru studenții cu vârsta peste 18 ani pentru așa-numita înregistrare. Astăzi, majoritatea covârșitoare a personalului Corpului 1 armată este populația mobilizată a teritoriilor ocupate temporar”, se spune în mesaj.

În același timp, starea morală și psihologică a personalului este extrem de scăzută, majoritatea celor mobilizați nu au experiență și dorință de a participa la ostilități. În plus, echipamentul celor chemați de ocupanți este depășit. În unitățile, a căror bază este recrutată pentru mobilizare, se răspândesc stări de panicădatorită lipsei mari de forță de muncă, arme și echipamente.ocupanții au început, de asemenea, să înlocuiască unitățile militare cu unități ale Gărzii și poliției ruse din orașul Herson.

după cum a raportat UNIAN, ocupanții ruși de pe teritoriul ocupat temporar din Regiunea Donețk au anunțat un alt val de mobilizare pentru a reface corpul 1 armată.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.