datorită Rusiei în Ucraina pentru mai mult de 10 milioane de persoane strămutate intern, raportate în OP/photo Unian, Miroslav Bzikadze

Mikhail Podolyak, consilier al șefului Biroului Președintelui, constată că 11-12 milioane de persoane au devenit persoane strămutate intern în Ucraina.

Podolyak a raportat acest lucru în microblogul Twitter.

“Mai mult de 3 milioane de ucraineni au fost forțați să plece pentru țările europene. Numărul total al persoanelor strămutate intern care și-au părăsit orașele și locurile de muncă din cauza războiului este de 11-12 milioane. doar realizați această cifră! Federația Rusă distruge viețile a milioane de oameni. Nu este încă o catastrofă umanitară globală?”- a subliniat el.

La 20 martie, a devenit cunoscut faptul că Cabinetul de Miniștri va elabora un pachet social pentru a sprijini persoanele strămutate intern, care sunt reglementate de probleme de plăți sociale, ocuparea forței de muncă, precum și cazarea persoanelor care și-au pierdut sau au părăsit forțat casele.

Amintiți-vă că în jurul orei 5: 00 dimineața, pe 24 februarie, Federația Rusă a intrat pe teritoriul Ucrainei.

Președintele rus Vladimir Putin a numit războiul cu Ucraina o ” operațiune militară “menită să” demilitarizeze “și să” denazifice ” statul nostru.Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a raportat că din dimineața zilei de 24 februarie, începând cu 19 martie, organizația a înregistrat moartea a 902 de civili în Ucraina, iar 1.459 de civili au fost răniți.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.