Rusia transferă unități în Ucraina de la o bază din Armenia/foto REUTERS

Federația Rusă intenționează să transfere unități separate de la baza rusă din Armenia la războiul împotriva Ucrainei.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina începând cu ora 18.00 pe rețeaua socială Facebook.

“Continuarea încercărilor de a restabili capacitatea de luptă a unităților individuale care participă la ostilități, conducerea militară a Federației Ruse intenționează să transfere unele unități de la cea de-a 102-A bază militară rusă din Armenia pe teritoriul Ucrainei”, se spune în raport.

Separat, se spune că faptele refuzului militarilor individuali ai Federației Ruse de a participa la ostilități sunt confirmate, ceea ce se datorează nivelului scăzut al stării morale și psihologice a ocupanților ruși după ciocnirile cu forțele de apărare ucrainene.

“Deci, în special, la punctul de desfășurare permanentă a Diviziei A 20-a de pușcă motorizată a celei de-a 8-a armate combinate a Districtului Militar sudic, aproximativ 130 de militari ai Federației Ruse au refuzat să participe la ostilități”, se arată în raport.

Statul Major General observă că personalul inamic este demoralizat, cazurile de sinucidere și auto-mutilare au devenit mai frecvente.

“Din cauza lipsei de rezultate pozitive și a incapacității de a îndeplini sarcinile atribuite, este planificată suspendarea comandantului celei de-a 45-a brigăzi speciale separate a trupelor aeriene ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, colonelul Vadim Pankov, de la îndatoririle sale. El este acuzat că nu a îndeplinit o misiune de luptă la aerodromul Gostomel”, se arată în raport.anterior, șeful administrației militare de la Kiev, generalul Nikolai Zhirnov, a declarat că ocupanții ruși din regiunea Kiev nu sunt în măsură să execute ordinele de comandă.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *