Federația Rusă dorește să împiedice APU să ajungă la granița din regiunea Harkov/foto facebook.com/mod.mil.rus Federația Rusă dorește să împiedice APU să ajungă la granița din regiunea Harkov/foto facebook.com/mod.mil.rus

Ocupanții ruși au decis să-și păstreze pozițiile la periferia Harkovului cu orice preț. Pentru a face acest lucru, grupuri tactice suplimentare de batalion sunt trase în regiunea Belgorod.

Acest lucru este raportat de Institutul pentru studiul războiului (ISW)

Pe 9 mai, Un oficial al Pentagonului a declarat că armata rusă nu oprește eforturile de încercuire a Harkovului din nord și Est sub forma unei “potcoave”, în ciuda faptului că doar trei grupuri tactice de batalion operează în partea de Nord.

În plus, ocupanții au acumulat 19 BTGr în regiunea Belgorod. Probabil, ei pot consolida direcția Kharkiv pentru a împiedica armata ucraineană să ajungă la granița cu Federația rusă cât mai curând posibil.

Același purtător de cuvânt al Pentagonului a adăugat că, în ultima săptămână, forțele ucrainene au împins inamicul aproape 48 de kilometri spre est. Probabil, vorbim despre eliberarea satului Stary Saltov de invadatorii districtului Volchansky.

ISW adaugă că ocupanții nu au efectuat o ofensivă la sud-est sau sud-vest de Izium pe 9 mai, dar încearcă să concentreze forțele necesare pentru a relua operațiunile ofensive în zilele următoare.

În același timp, Rusia se confruntă cu o problemă serioasă de “compensare” a pierderilor de luptă pe care Kremlinul continuă să le ascundă. Potrivit experților, este puțin probabil ca eforturile pe termen lung ale Federației Ruse privind “mobilizarea secretă” să conducă la o putere de luptă semnificativă.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, ISW a raportat că contraofensiva AFU s-a extins și mai mult spre nord-estul Harkovului și va avansa probabil la granița cu Rusia în următoarele zile sau săptămâni.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *