Fedorov a fost în închisoare pe teritoriul Melitopol toate zilele de captivitate/captură de ecran

Primarul Melitopol Ivan Fedorov toate cele șase zile de captivitate el a fost într-un centru de detenție preventivă pe teritoriul orașului.

El a spus acest lucru în aerul teletonului UAAZOM.

“Nu am fost scos (la Lugansk). Am petrecut toate aceste zile pe teritoriul orașului Melitopol, în centrul de detenție preventivă al Departamentului de poliție din Districtul Melitopol. Am petrecut toate cele 6 zile acolo”, a spus Fedorov.

Potrivit acestuia, inamicul spera că, după răpirea primarului, oamenii din Melitopol vor înceta să meargă la mitinguri pentru Ucraina, “ar dori brusc” Federației Ruse. Dar asta nu s-a întâmplat.

Întrebat dacă ocupanții au folosit tortura și ce au cerut, Fedorov a spus că nu există tortură fizică.

“Dar dacă există 10 soldați puternic înarmați ai Federației Ruse într-o celulă de 15 metri pătrați în jurul tău, atunci acest lucru nu este foarte plăcut. Și dacă oamenii sunt torturați în celula următoare, atunci este și destul de neplăcut”, a comentat el.potrivit lui Fedorov, inamicul i-a cerut să semneze documente privind numirea Galinei Danilchenko ca nou primar al Melitopol.

“Dorința lor a fost ca eu și echipa mea să mergem în piața din Melitopol și să spunem: dragă comunitate, mergem în Federația Rusă. Dar acest lucru este imposibil – Ivan Fedorov sau un alt primar nu pot ieși în comunitatea care nu vrea să meargă în Federația rusă și să spună că am decis că mergem… Ei nu pot înțelege că oamenii sunt împotriva ei, că oamenii nu vor să meargă în Federația Rusă. Oamenii vor să trăiască într-o Ucraina democratică”, a subliniat Fedorov.

El a spus că intenționează să înceapă să-și îndeplinească atribuțiile mâine “pe cât posibil” și se întoarce acum în regiunea Zaporozhye.

Potrivit lui Fedorov, o catastrofă umanitară se produce acum în Melitopol, deoarece nu au fost rezolvate o serie de probleme importante, în special cu privire la plata pensiilor, furnizarea de alimente, importul de combustibil și altele asemenea.

După cum a raportat UNIAN, pe 11 martie a devenit cunoscut despre răpirea primarului din Melitopol Ivan Fedorov. Nu se știa nimic despre locul lui.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a calificat această răpire drept crimă de război.

La 14 martie, administrația militară Regională Zaporozhye a anunțat că primarul din Melitopol, răpit de ocupanți, se află în Lugansk ocupat, unde este acuzat de “terorism”.

Pe 16 martie, a devenit cunoscut faptul că Fedorov a fost concediat din captivitatea ocupanților ca urmare a unei operațiuni speciale.

după demiterea sa, a discutat cu președintele Vladimir Zelensky și a menționat că va reveni în curând la muncă.

Pe 17 martie, biroul președintelui a raportat că Zelensky i-a acordat primarului din Melitopol Ivan Fedorov Ordinul “Pentru Curaj” de gradul III.

auto-proclamat primar interimar al Melitopol, adjunct al Consiliului Local de la “blocul de opoziție” Galina Danilchenko a fost informat de suspiciune de trădare.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.