locuitorii din Regiunea Herson a cerut să evacueze/foto censor.net locuitorii din Regiunea Herson au fost îndemnați să evacueze/foto censor.net

În regiunea Kherson ocupată temporar, aproximativ jumătate de milion de cetățeni ucraineni au devenit ostatici ai teroriștilor ruși înarmați. În fiecare zi, populația civilă este expusă unui mare risc, deoarece oricine poate fi reținut de ocupanți.

Acest lucru a fost declarat în aerul canalului 24 de către primul vicepreședinte al Consiliului Regional Kherson, Yuri Sobolevsky.

Potrivit acestuia, în timpul ofensivei, armata ucraineană încearcă să facă totul pentru a proteja civilii de greve.

“Băieții noștri de la APU încearcă să lucreze cât mai chirurgical posibil. Fiecare țintă pe care o distrug este cercetată. Sunt sigur că toate riscurile sunt evaluate, inclusiv viața și sănătatea cetățenilor noștri”, a spus Sobolevsky.

Citește și:  A devenit cunoscut modul în care ocupanții din regiunea Kherson încearcă să se protejeze de grevele APU A devenit cunoscut cum în regiunea Kherson ocupanții încearcă să se protejeze de loviturile APU eliberarea noului Kakhovka va lovi operațiunea specială a Federației Ruse Hard-expert Eliberarea noului Kakhovka va lovi “operațiunea specială” a Federației Ruse Hard – expert Dezocuparea Sudului Ucrainei: generalul a explicat dacă APU poate îndeplini ordinul lui Zelensky Dezocuparea Sudului Ucrainei: generalul a explicat dacă AFU poate îndeplini ordinul lui Zelensky

Cu toate acestea, potrivit lui, dacă armata ucraineană nu distruge depozitele de muniții, nu vor putea să ocupe regiunea.

“Dacă nu facem acest lucru, nu vom elibera regiunea noastră Herson. Nu vom elibera jumătate de milion din cetățenii noștri”, a explicat Sobolevsky.

Ocupanții ruși fac depozite de muniție cât mai aproape de cartierele rezidențiale. Potrivit lui Sobolevsky, chiar și acele obiecte cu desfășurarea de trupe și echipamente care au fost amplasate separat, se apropie de zonele rezidențiale, astfel încât băieții noștri să nu le considere ținte.

Sobolevsky a subliniat că un număr foarte mare de persoane au auzit cererea de evacuare. La urma urmei, numărul persoanelor care încearcă să părăsească regiunea Herson a crescut. Dar, din păcate, debitul rămâne același: oamenii pot petrece 2-3 zile într-o mașină în mijlocul unui câmp cu copii în condiții foarte dificile pentru a trece un punct de control.

“Vreau să subliniez că această situație este așa, pentru că rușii au făcut-o. Au creat în mod artificial astfel de condiții încât 100 – 120 de mașini pot trece pe zi. În cele mai reușite zile – până la 200 de mașini pe zi au fost permise să intre pe teritoriul nostru. În restul timpului, oamenii stau și așteaptă”, a explicat oficialul.

El a subliniat încă o dată că regiunea Herson va fi dezocupată, dar trebuie să înțelegem acest lucru exclusiv prin mijloace militare. De aceea este necesar să se minimizeze riscurile pentru cetățeni. Cu cât mai puțini oameni rămân acolo, cu atât vor fi mai puține pierderi.

situația din Regiunea Herson

Pe 12 iulie, primarul din Melitopol a raportat că ocupanții nu lasă oamenii să treacă prin punctul de control din Vasilevka.

Pe 10 iulie, vicepremierul-ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar, Irina Vereshchuk, a cerut locuitorilor din Regiunea Herson, care se află sub controlul invadatorilor, să evacueze și a subliniat că apelul este legat de îngrijorarea pentru viața oamenilor și siguranța acestora, deoarece armata ucraineană intenționează să lanseze o contraofensivă.

În plus, ministrul Apărării Alexei Reznikov a declarat că președintele Vladimir Zelensky a ordonat armatei să ocupe zonele de coastă din sud.

Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky însuși a spus că sarcina armatei ucrainene este de-ocuparea întregului teritoriu al statului.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.