Danilov și Reznikov au subliniat că Rusia nu va putea perturba furnizarea de arme către statul nostru/armata SUADanilov și Reznikov au subliniat că Rusia nu va putea întrerupe furnizarea de arme către statul nostru/armata SUA

Secretarul Consiliului Național de securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, constată că fiecare unitate de arme furnizate Ucrainei de către parteneri se află sub controlul strâns al statului și partenerilor țării noastre.

După cum sa menționat în mesajul serviciului de presă NSDC transmis către UNIAN, el a spus acest lucru în timpul prezentării modulului sistemului informațional și analitic “SOTA” pentru monitorizarea furnizării de arme către Ucraina din țările partenere, care a fost pus în aplicare pe 24 februarie.

Se remarcă faptul că acest modul, care constă din trei circuite – informații publice, informații pentru uz oficial și informații secrete, este implementat de aparatul NSDC în cooperare cu Ministerul Apărării al Ucrainei.

“Modulul vă permite să monitorizați noile livrări de arme în funcție de statut (de exemplu, gata de expediere, pe drum sau primite de APU) și țările furnizoare, să analizați livrările de arme într-un interval de timp, în funcție de perioadele de adoptare de către țările furnizoare, respectarea standardelor NATO, atribuirea probelor de arme sovietice și altele asemenea”, spune raportul. mesajul.

Danilov a menționat că Rusia ” desfășoară în prezent o puternică campanie de informare pentru a discredita statul nostru cu privire la presupusa vânzare de arme de către Ucraina către țări terțe, printre altele, pentru a întrerupe aprovizionarea.”

Potrivit acestuia, cea mai înaltă conducere militară și politică are acces la sistemul SOTA și, datorită acestui sistem, știm că niciun glonț din provizii nu a dispărut nicăieri.” Fiecare unitate de armament este controlată, a subliniat el.

Ministrul Apărării al Ucrainei Alexey Reznikov, care a participat la eveniment, a declarat că furnizarea de arme este controlată de trei sisteme, în special “SOTA” și sistemul de contabilitate și control logistic NATO LOGFAS, pe care Ucraina l-a primit în 2019.

Potrivit ministrului, universitățile militare ruse învață cum să folosească acest sistem și a cerut recent NATO să ofere mai multe licențe și terminale. “Visul nostru este să-l aducem la nivelul unui batalion”, a spus Reznikov.

El a adăugat, de asemenea, că acum specialiștii ucraineni, împreună cu specialiștii Pentagonului, finalizează un alt sistem de control, care va fi în curând complet activat.

În plus, Danilov și Reznikov au subliniat că Rusia nu va putea întrerupe furnizarea de arme statului nostru.

După cum sa menționat în NSDC, noul modul prevede posibilitatea calculării furnizării de muniție unităților de arme, monitorizarea implementării planurilor de aprovizionare, distribuirea armelor primite.

Modulul este integrat cu portalul sistemului SOTA pentru urmărirea situației pe linia ostilităților, monitorizarea desfășurării forțelor inamice, greve de rachete pe teritoriul Ucrainei, bombardarea așezărilor, legarea geografică a mesajelor privind operațiunile militare, urgențele și declarațiile rezonante în spațiul media.

După cum a raportat UNIAN, pe 14 iulie, șeful Biroului prezidențial, Andrei Ermak, a propus crearea unei comisii speciale temporare care să se ocupe de problemele de control asupra utilizării armelor primite de la partenerii internaționali. Declarația corespunzătoare a apărut la câteva zile după ce un membru al Camerei Reprezentanților din SUAVictoria Spartz, printre altele, a spus că partea americană nu știe dacă armele furnizate ajung în față.ulterior, Pentagonul a declarat că nu a văzut semne că Ucraina ar putea exporta armele furnizate din țară ca contrabandă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.