oamenii au încercat să scape de invadatori pe cont propriu și au intrat sub foc/fotografie t.me/Zhyvytskyy

Informațiile ucrainene au lansat informații actualizate despre împușcarea unei coloane de femei și copii din satul Pobeda (Districtul Baryshevsky din regiunea Kiev) în timpul unei încercări de evacuare.

Acest lucru este menționat în mesajul Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei pe rețeaua socială Facebook.

“După clarificarea circumstanțelor tragediei, s-a dovedit că oamenii încercau să scape singuri de invadatori, așa că au început evacuarea fără “coridorul verde” convenit de părți. Și acest lucru este foarte periculos, deoarece unitățile de ocupație distrug civilii fără regret. Există multe exemple de astfel de crime de război în aceste 16 zile de război”, se arată în raport.

“Îndemnăm toți cetățenii care sunt în pericol să urmeze informațiile oficiale cu privire la rutele de evacuare și să utilizeze numai rute sigure”, a menționat Departamentul de informații.

după cum a raportat UNIAN, pe 12 martie, ocupanții ruși au împușcat o coloană de femei și copii în regiunea Kiev: șapte morți, unul dintre ei un copil.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.