în apele uzate Mariupol apa este amestecată cu apă potabilă/foto REUTERSÎn Mariupol, apa de canalizare este amestecată cu apă potabilă/foto de REUTERS

în Mariupol, este posibil un focar de holeră, există probleme cu lipsa apei și calitatea acesteia.

După cum raportează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost anunțat la un briefing de către managerul Organizației Mondiale a Sănătății privind incidentele din Ucraina, Dr.Dorit Nitsana. potrivit ei, acum teritoriile ocupate, și mai ales Mariupol, sunt în pericol. 

În special, în Mariupol, ocupanții au restabilit parțial alimentarea cu apă, dar din cauza deteriorării semnificative și frecvente a conductelor, apa potabilă se amestecă cu scurgeri din canalizare.

“Primim informații de la organizațiile neguvernamentale că apa de canalizare este amestecată cu apă potabilă în Mariupol. Acest lucru este plin de răspândirea multor boli, în special a holerei. Ne pregătim pentru acest lucru, pregătim vaccinuri, cooperăm cu organizații neguvernamentale care pot merge acolo și pot sprijini oamenii”, a spus Nicana.

După cum a raportat UNIAN, pe 13 mai, un medic de boli infecțioase, președintele Grupului Tehnic Național de experți în imunoprofilaxie Fedor Lapiy a spus că în timpul războiului din Ucraina există riscul creșterii bolilor pentru difterie și holeră. El a menționat că au fost deja înregistrate cazuri de difterie în regiunea Ternopil.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.