militanții uneia dintre brigăzi au doborât un elicopter inamic Ka-52 cu o rachetă Stinger MANPADS/foto armyinformmilitanții uneia dintre brigăzi au doborât un elicopter inamic Ka-52 cu o rachetă Stinger MANPADS/foto de armyinform

Aviația tactică a ocupanților ruși continuă patrularea non-stop în apele Mării Negre și Azov și în jurul granițelor Ucrainei.

Acest lucru este raportat de Canalul oficial de telegramă al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate din Ucraina.

“Pe 26 mai, activitatea avioanelor inamice a scăzut oarecum, probabil din cauza condițiilor meteorologice, dar avioanele tactice ale ocupanților continuă să patruleze non-stop în apele Mării Negre și Azov și în jurul granițelor Ucrainei. Situația dificilă pentru forțele de apărare rămâne în direcția Luhansk. Aici sosesc cel mai adesea rachete de diferite tipuri, trase de aeronavele ocupanților de pe teritoriul Rusiei. Una dintre ele – racheta aer-sol x-59 a fost doborâtă de o unitate de rachete antiaeriene a Forțelor Aeriene”, se arată în raport.

Se remarcă faptul că apărarea aeriană a Forțelor Terestre a lovit un UAV Orlan-10, iar militarii uneia dintre brigăzi au doborât un elicopter inamic Ka-52 cu o rachetă Stinger MANPADS.

“Luptătorii ucraineni continuă să patruleze în spațiul aerian al statului nostru, iar avioanele de atac ale Forțelor Aeriene oferă sprijin de foc forțelor de apărare în direcția Luhansk și în alte zone operaționale”, a adăugat Comandamentul.

Amintiți-vă că în regiunea Donetsk în timpul zilei, ocupanții ruși au tras din tancuri și “grade” la 12 așezări, sunt morți și răniți.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.