piloții ucraineni merg adesea în străinătate și studiază standardele NATO/foto REUTERSPiloții ucraineni pleacă adesea în străinătate și sunt instruiți conform standardelor NATO/foto REUTERS

de la începutul unui război pe scară largă, au fost efectuate 1.700 de lovituri aeriene asupra pozițiilor inamice.

În calitate de corespondent al rapoartelor UNIAN, acest lucru a fost anunțat în timpul briefingului de către președintele Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, colonelul Yuriy Ignat.

Ignat a negat falsurile propagandei rusești despre doborârea a 4 avioane ucrainene. Potrivit lui, toate avioanele noastre îndeplinesc sarcini zilnic.

“Aviația noastră efectuează zilnic atacuri cu rachete și bombardamente și atacuri aeriene de grup asupra pozițiilor ocupanților. Cele mai mari ținte sunt centrele logistice ale inamicului, depozitele lor de muniții. De la începutul războiului, au fost deja efectuate 1.700 de atacuri aeriene asupra pozițiilor inamice”, a explicat el.

El a menționat, de asemenea, că inamicul nu a zburat în spațiul aerian al teritoriilor statului nostru controlate de forțele de apărare de mai bine de două luni. Potrivit acestuia, Federația Rusă a schimbat tactica – acționează de pe teritoriul lor sau de pe teritoriul Belarusului prin lansarea de atacuri cu rachete.

“Acum Rusia folosește în primul rând rachete fabricate de sovietici. Acest lucru se datorează faptului că stocurile de arme de înaltă tehnologie, cum ar fi complexe tactice precum Kalibr și Iskander, scad. Prin urmare, vedem rachete precum x-22, X-59, X-31, care sunt din ce în ce mai folosite de inamic în toate direcțiile”, a explicat el.

Potrivit lui Ignat, cel mai adesea rachetele care zboară cu o viteză de 900 km/h sunt doborâte pe teritoriul Ucrainei – acestea sunt “calibre” și rachete de tip X. Există, de asemenea, mai mult de o duzină de cazuri de rachete rusești doborâte de luptători. Este mult mai dificil să doborâți rachete de complexe tactice precum Iskander și Tochka-U, care zboară mai mult de 4 mii km/h, în unele locuri chiar mai mult de 8 mii km/h.

“Astăzi avem 217 avioane inamice doborâte, 188 de elicoptere, 665 de vehicule aeriene fără pilot”, a spus el.

el a subliniat, de asemenea, că piloții ucraineni merg adesea în străinătate și studiază standardele NATO, dar până acum nu vorbim despre pregătirea piloților cu drepturi depline.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.